Juholts ödesdag

SAMHÄLLE

S högsta ledning i möte – Aftonbladet på plats

Klockan nio samlades Socialdemokraternas högsta ledning till möte.

Aftonbladet hann få en kort pratstund med Håkan Juholt på morgonen.

– Nu ska jag åka in till VU och berätta för VU om planerna för Socialdemokraternas framtid, säger han till Aftonbladet.

Det är i högkvarteret på Sveavägen 68 i centrala Stockholm som ledningen träffas. Mötet är planerat sedan tidigare men väntas domineras av frågan om Juholts framtid som partiledare.

”Måste ge stöd”

Flera av partiets tyngsta namn är på plats – och deras åsikter går isär.

Leif Pagrotsky sa att man nu skulle diskutera om Juholt fortfarande hade förtroende, Anna-Greta Leijon pratade om svårigheten i att ha en ledare med förbrukat förtroende och Wanja Lundby Wedin sa att det viktigaste nu är att ge Juholt stöd.

"Många rykten"

I morse när Håkan Juholt lämnade sin övernattningslägenhet i Västertorp för att bege sig in mot mötet, fick Aftonbladet en intervju med den pressade S-ledaren.

– I den väldigt starka mediastorm som varit en tid, med fakta men också väldigt många rykten och spekulationer, tycker jag att det är fullt naturligt att det finns dem som säger att jag bör avgå, det vore mycket märkligt annars, säger Håkan Juholt.
Har du sådana planer?
– Nu ska jag åka in till VU och berätta om planerna för Socialdemokraternas framtid. Det är en utmärkt plan.

Vad tycker du?

Klockan 09.00 i dag träffas verkställande utskottet, Socialdemokraternas tyngsta organ, för att diskutera ”det politiska läget”, vilket idag betyder ”Håkan Juholt”. Vad tycker du om Juholt-historien? Diskutera nedan.

ARTIKELN HANDLAR OM