Karlsson: ”Reinfeldt ljuger, kränker och förminskar”

Av: Pär Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: BJÖRN LINDAHL
Mattias Karlsson (SD).

I sin nya bok skriver Fredrik Reinfeldt (M) att Sverigedemokraternas väljare är missnöjda med sina egna liv.

Det får SD:s gruppledare Mattias Karlsson att ilskna till rejält.

– Reinfeldt ljuger, kränker och förminskar miljontals människor, säger han.

I sin nya bok ”Halvvägs”, som lanseras inom kort, resonerar ex-statsminister Fredrik Reinfeldt om varför cirka 800 000 väljare valde att rösta på SD i valet förra hösten. Han menar att partiets kärna består av ”de flesta av landets rasister och kraftigt främlingsfientliga”.

– Till det kommer en stor mängd brett missnöjda väljare. De är missnöjda med sitt eget liv och området de bor i, skriver Reinfeldt.

”Ljuger och kränker”

Men beskrivningen går inte alls hem hos SD själva. Gruppledaren Mattias Karlsson menar att Reinfeldt "ljuger, kränker och förminskar miljontals människor".

– Det gör han när han insinuerar att SD:s väljare och andra medborgare som är kritiska till Västvärldens mest extrema invandringspolitik skulle vara förbittrade, rasistiska bondtölpar som är missnöjda med sina liv, säger han.

Enligt Karlsson är SD i dag starkt i alla samhällsgrupper och i stora delar av landet.

– Den senaste SOM-undersökningen visar också att SD:s väljare inte är mer missnöjda med sina egna liv än andra grupper. Det är vanliga hederliga människor som är nöjda med sina egna liv, men djupt oroade över den samhällsutveckling med segregation, gängvåld och en krackelerande välfärd som Reinfeldt varit med att skapa.

Inte förvånad

Mattias Karlsson säger också att många medlemmar i Reinfeldts parti vill minska invandringen.

– Många SD-väljare är före detta moderater som kände sig svikna av Fredrik Reinfeldt.

– Men med tanke på hans tidigare uttalanden om att sverigedemokrater som utsätts för våld får skylla sig själva och hans utdömande av den svenska kulturen som barbarisk, så är jag dock inte särskilt förvånad över hans besinningslösa angrepp, säger Karlsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE