Niklas Nordström avgår

Luleås kommunalråd Niklas Nordström (S) avgår med omedelbar verkan, avslöjar NSD.

Kritiken mot honom har varit omfattande efter avslöjanden om tjänstemannen som köpte konsulttjänster.

Det har stormat rejält kring kommundirektören Mikael Lekfalk i Luleå som nyligen fick sparken efter att ha köpt in en personlig mentor till sig själv för 570 000 kronor.

I samband med detta har även kommunalrådet Niklas Nordström, känd S-profil, pr-konsult och tidigare bland annat SSU:s ordförande, fått skarp kritik i sociala medier, berättar NSD.

Niklas Nordström (S).
Niklas Nordström (S).

”Akut stress”

Nu avgår alltså kommunalrådet med omedelbar verkan. Enligt NSD:s källor är anledningen den turbulens som varit.

Socialdemokraterna i Luleå, genom ordföranden Anders Öberg, förklarar dock avhoppet med att Nordström drabbats av ”akut stress”.

– Niklas har varit utsatt för ett stort medialt tryck, både kring hans politiska gärning samt hans person. Därför har jag en stor förståelse för beslutet, säger Öberg till tidningen.

Även riksdagsledamoten Fredrik Lundh Sammeli, ordförande för Socialdemokraterna i Norrbotten, uttalar sig om Nordströms avgång.

– Det är med stor ledsamhet som jag mottog beskedet att Niklas lämnar sitt uppdrag. Niklas har varit en nyckelspelare i att sätta Luleå och Norrbotten på kartan, när han nu avgår så lämnar han ett stort tomrum i den politiska debatten, säger han i ett pressmeddelande.

Publisert:

LÄS VIDARE