Ryssland och Brexit på tapeten när Löfven möter May

avKenan Habul

Här tas Storbritanniens premiärminister Theresa May emot av statsminister Stefan Löfven, (S).

De ska på tu man hand diskutera nervgiftsattacken i Salisbury och Brexit.

Under måndagen besökte Theresa May Skandinavien.

Hennes första anhalt var Köpenhamn där hon träffade Lars Løkke Rasmussen i Köpenhamn.

Vid 17.30-tiden på måndagseftermiddagen togs hon emot av Stefan Löfven. Efter ett kort fototillfälle fortsatte de in på regeringskansliet Rosenbard för ett möte som ska vara i en timme och 20 minuter.

Brexit och spionattacken viktigaste frågorna

Enligt Aftonbladets koluminist Lena Mellin blir Brexit och förgiftade förre dubbelagenten, Sergej Skripal, och hans dotter i Storbritannien de viktigaste frågorna på dagordningen.

– När det gäller Brexit, som är det viktigaste ämnet, kommer samtalet sannolikt att mest kretsa kring hur man ska hinna få förhandlingarna klara till oktober. Resten fram till den 29 mars nästa år, då Storbritannien lämnar EU, måste användas till att få avtalet genom de nationella parlamenten och EU-parlamentet. Men de kommer säkert också tala om tullar, gränsen mellan Irland och Nordirland och andra svåra frågor.

Svåra och viktiga ämnen, hur mycket hinner egentligen bli sagt på en timme och 20 minuter de har på tu man hand?
– Möten mellan regeringschefer är oerhört noga förberedda och de har också sina delegationer närvarande för att snabbt få fram relevanta fakta. Så på 80 minuter hinns väldigt mycket med, svarar Lena Mellin.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brexit