Sverigedemokraterna

Här står SD-politikern i ”Camp Auschwitz”

Av: 

Olof Svensson

SAMHÄLLE

Här står SD-politikern Monica Evertson omgiven av människor med nazistsymboler och en flagga med texten ”Camp Auschwitz”.

Evertson har själv lagt upp bilderna på sin Facebooksida intill texten ”en vanlig morgon på Kuggnäs”.

– Jag är inte intresserad, tack hej, säger hon när Aftonbladet ringer upp för att ställa frågor.

Monica Evertson är ledamot i distriktsstyrelsen för Sverigedemokraterna i Jönköpings län och sekreterare för SD i Sävsjö.

På sin Facebooksida har hon lagt upp bilder ifrån Kuggnäsfestivalen, som är populär i högerextrema kretsar, något som sajten ”Inte rasist men...” avslöjade under fredagen.

På bilderna, som är uppladdade 2014, syns flera personer med nazistsymboler och högerextrema symboler. En man med rakat huvud ler och håller upp en flagga med texten ”Camp Auschwitz”.

Under en annan bild skriver Evertson ”En vanlig morgon på Kuggnäs”.

Bär t-shirt med trycket ”Skinhead”

Samma år la hon även upp bilder på Sverigedemokraternas valaffisch och berättar om valarbete hon gjort för partiet.

På en bild från ett annat tillfälle figurerar personer med symbolen ”den svarta solen” som är populär inom nazistkretsar. På ytterligare en annan bild bär Monica Evertson en t-shirt med texten ”Skinhead” och en svensk flagga.

Sajten ”Inte rasist men...” har även publicerat rasistiska Facebook-uppdateringar som Monica Evertson skrivit 2010.

”Ibland blir jag mer rasistisk än jag vill...När en jävla blattejävel pratar i mb & är helt jävla handlingsförlamad inne på pressbyrån...” skriver hon i en uppdatering. I en annan skriver hon ”Fast ibland blir jag mer rasistisk än jag vill...Som nu efter att jag har gått in på busstoan efter en j-a muslim/schalettkärring som inte spolade efter sig...

Har uppmanats lämna SD

Så sent som i augusti i år skrev hon en uppdatering om att hon blivit bestulen på sin plånbok av en ”neger”. En person har kommenterat ”Allt blir så mycket sämre när man blandar in negrer”. Monica Evertson svarar: ”Eller hur?!”.

När Aftonbladet ringer Monica Evertson lägger hon på luren.

Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge säger att både Monica Evertson och hennes make Peter Evertson, som också är aktiv i partiet och figurerar på bilderna uppmanats att lämna SD.

”Sverigedemokraterna fick kännedom om detta tidigare i veckan. Den lokala partiorganisationen har ombetts uppmana dessa personer att lämna partiet. Om inte uppmaningen hörsammas kommer frågan att väckas i partiets medlemsutskott på måndag. Ett sådant förfarande kan leda till att personerna får sina medlemskap avslutade.” skriver han i ett sms.

ANNONS

Köp den populära muminmuggen Fiske till rabatterat pris hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Här är största skandalerna inom SD
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Sverigedemokraterna

Henrik Vinge

Jönköpings län

Politik

Nazism

Rasism