Carl B Hamilton efter nekrofili-förslaget: Puckon!

”Vilka fler samhällsutmaningar står på topp 100-listan – sex med flodhäst?”

Den tunge liberalen Carl B Hamilton går till attack mot ungdomsförbundet i intern Facebookgrupp efter nekrofili-förslaget. 

Bland annat kallar han LUF i Stockholm för ”puckon”.

– Vilka fler samhällsutmaningar står på topp 100-listan? Sex med flodhäst?

Nu har Hamilton sparkats ut ur en intern LUF-grupp på Facebook.

Liberalernas ungdomsförbund i Stockholm vill göra det lagligt med incest mellan exempelvis syskon, och nekrofili om personen själv gett sitt tillstånd. Förslagen lades fram på ungdomsförbundets årsmöte i helgen. 

– Vi tycker generellt inte om morallagar, den här lagstiftningen skyddar ingen just nu. Vi är ett ungdomsförbund och en av våra uppgifter är att tänka ett steg längre. Jag förstår att det kan anses ovanligt och äckligt men lagstiftning kan inte utgå ifrån att det är äckligt, sa Cecilia Johnsson, LUF:s ordförande i Stockholm.

”Sex med flodhäst?”

Det har fått den tunge liberalen Carl B Hamilton att gå i taket. Carl B Hamilton är doktor i nationalekonomi och f d riksdagsledamot och ekonomiskpolitisk talesperson för Liberalerna.

På en intern Facebookgrupp skriver han:

– LUF fokuserar på publicitet men knappast på frågorna som avgör vår och Sveriges framtid. Ni fattar väl att folk skrattar åt er liberalism, puckon, skriver Carl B Hamilton och fortsätter:

– Vilka fler samhällsutmaningar står på topp 100-listan för Stockholms unga liberaler? Sex med flodhäst?

Cecilia Johnsson, distriktsordförande för LUF Storstockholm, är starkt kritiskt till att Hamilton kallat hennes ungliberalerna för "puckon".

– Vi har ingenting emot att diskutera det politiska förslaget i sig. Men att en tidigare riksdagsledamot säger "puckon" till ungdomar är under all kritik. Han skrev det dessutom i en av våra interna grupper på Facebook där det bara är våra medlemmar som är med, säger hon.

Hamilton sparkas ut ur Facebook-grupp

Cecilia Johnsson berättar också att Carl B Hamilton nu sparkats ut ur gruppen.

– Vi respekterar inte att man uttrycker sig så. Han blev utkickad.

Hon säger också att man var medvetna om att nekrofili och incest är kontroversiella frågor.

– Men vi tycker inte att man ska låta bli att tycka saker bara för att det kan bli media kring det. Vi ångrar inte beslutet, men det är extremt obehagligt att människor hör av sig till våra medlemmar med hot och förolämpningar. Jag blir väldigt irriterad på vuxna människor som beter sig på det sättet.

Hon tror inte de kontroversiella och uppmärksammade förslagen skadar Liberalerna.

– Jag tror att de flesta inser att vi inte är detsamma som som moderpartiet. En av våra uppgifter är att vara lite mer radikala.

Aftonbladet söker Carl B Hamilton för en kommentar.

Inläggen i slutna Facebook-gruppen:

Publisert:

LÄS VIDARE