Nämndeman avgår efter att ha försvarat misshandelsdom

Miljöpartisten och nämndemannen i Sundbyberg, Robert Ahl, försvarade de hårt kritiserade centerpartistiska nämndemännen i misshandelsdomen.

Nu lämnar han sitt uppdrag.

– Jag inser att mitt förtroende som nämndeman är förbrukat, både inom partiet och gentemot allmänheten, säger Robert Ahl till Expressen.

Robert Ahl (MP), vice ordförande i stadsmiljö- och tekniska nämnden i Sundbyberg samt nämndeman i Solna Tingsrätt, gav sitt stöd till nämndemannen Ebtisam Aldebe (C).

– Hela den här historien är uppdiktad antingen för att hitta på något för Centerpartiet eller mot henne. Jag har ju läst domen. Som nämndeman tar man ställning till om de bevis som presenteras är tillräckliga för en fällande dom och det är vad man gjort här, sa han i går till Expressen.

Hans uttalanden möttes av hård kritik, inte minst av det egna partiet, och på tisdagsförmiddagen meddelade Robert Ahl att han lämnar sitt uppdrag som nämndeman.

– Jag har mötts av kritik på grund av mina uttalanden i Expressen i går och jag har fått mig en rejäl tankeställare, säger han till Expressen.

Publisert:

LÄS VIDARE