Svantesson (M) om Löfvens påhopp: Det får stå för honom

avAnette Holmqvist

Foto: LOTTE FERNVALL
Elisabeth Svantesson.

GÖTEBORG. Stefan Löfven säger att alternativet till den rödgröna regeringen är – blåbrun.

– Det får stå för honom, säger Elisabeth Svantesson (M).

LO-medlemmarna tycker att Stefan Löfven ska kasta ut Miljöpartiet ur regeringen. Men statsministern ger dem tummen ner och menar att alternativet till de rödgröna skulle vara en "blåbrun regering" och syftar därmed på ett samarbete mellan Alliansen och Sverigedemokraterna.

Moderaternas arbetsmarknads- och integrationspolitiska talesperson Elisabeth Svantesson svarar på hans kritik.

– Det får stå för honom, vi i moderaterna är fullt upptagna med att se vilka utmaningar som ligger framför Sverige och de är stora. Det handlar om att hitta svar och lösningar för dem.

Svantesson framhåller därefter att det borde även Stefan Löfven göra.

– Han borde ägna sig mer åt att ta fram reformer som gör att fler får sitt första jobb, säger hon.

"Alla ska göra rätt för sig"

Statsministern attackerar dessutom M för att inte ha tagit avstånd i skatteflyktsaffären.

– Det är väldigt tydligt så att vi menar att varenda människa i Sverige ska göra rätt för sig. Det är glasklart. Vi i Alliansen har påbörjat ett arbete för att minska skattefusk och skatteflykt, det är bra att den här regeringen fortsätter med, säger Svantesson.

Den satsning som regeringen planerar och som ska ge 5000 personer som står långt ifrån arbetsmarknaden är hon också kritisk till.

– Vi välkomnar att statsministern ser att det behövs fler enkla jobb, men det behöver ske på hela arbetsmarknaden. Man kan inte befalla fram enkla jobb i vare sig stat eller kommun, de måste växa fram där de behövs.

ARTIKELN HANDLAR OM