Moderaternas spurt inledd: ”SD håller öppet för Löfven”

Av: Pär Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Väljare som är missnöjda med regeringen och vänder sig till Sverigedemokraterna riskerar att bli fast med Stefan Löfven.

Det slog Moderaterna fast när partiet sparkade igång sin valspurt.

– SD är ett parti som håller öppet för att släppa fram en ny Löfven-regering eller möjligtvis att släppa fram något annat men sedan rösta på en socialdemokratisk budget, säger partisekreteraren Gunnar Strömmer (M).

I dag var det Moderaternas tur att presentera hur man ska driva sin kampanj under valrörelsens slutskede. Partisekreteraren Gunnar Strömmer berättade att partiet kommer att fortsätta att fokusera sin kommunikation kring ekonomi, jobb, brottslighet, migrationspolitik och välfärd.

Strömmer säger att partiet utöver sitt politiska program också vill nå ut med att man inte bara ser problemen i samhället – utan att man också kan ta tag i dem.

1 av 3 | Foto: Lina Larsson
Partisekreterare Gunnar Strömmer.

”Ett vapen i valspurten”

I de valaffischer man presenterade, som ska tapetseras runt om i Sverige, ligger allt fokus på partiledaren Ulf Kristersson.

– Vi ser honom som ett vapen i valspurten. I grund och botten vill svenska väljare rösta på politiska program, man vill veta vilken politik vi har. Men samtidigt är det viktigt vilket ledarskap man använder. Vi vet att Ulf Kristersson är den partiledare och statsministerkandidat som har störst förtroende bland väljarna, säger Strömmer.

Partiet vill också försöka nå ut med budskapet att de väljare som vill ha en ny regering måste rösta på Moderaterna, eller något annat borgerligt parti, i stället för Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna.

– Vi säger det uppenbara. En röst på Stefan Löfven är inte en röst på en ny regering. En röst på SD innebär att det blir osäkert vilken regering vi får. Det är ett parti som håller öppet för att släppa fram en ny Löfven-regering eller möjligtvis att släppa fram något annat men sedan rösta på en socialdemokratisk budget.

– Vill man ha en ny regering i det här landet som leds av en moderat statsminister och som också kan lägga fram en borgerlig ekonomisk politik, då får man rösta på Moderaterna eller något annat borgerligt parti.

Publicerad: