Ebba Busch Thor talar ut om resan

Ebba Busch Thor har blivit hårt kritiserad för att hon valde att följa med på Micael Bindefelds bjudresa till Tel Aviv.

Nu tar hon bladet från munnen i ett filmklipp på Instagram.

– Som ni redan har fattat så är jag i Tel Aviv och firar min käre vän Micael Bindefelds 60-årsfirande och har lite ledigt.

Partiledarna Ebba Busch Thor, Ulf Kristersson och Nyamko Sabuni har fått utstå massiv kritik för att de har valt att delta på Micael Bindefelds lyxiga bjudresa i Tel Aviv samtidigt som det förs intensiva samtal om hur gängkriminaliteten ska stoppas i Sverige.

Ebba Busch Thor har inte uttalat sig om kritiken. Men nu tar hon bladet från munnen och berättar om beslutet i ett filmklipp på Instagram.

– God eftermiddag. Hoppas ni har en trevlig lördag vart helst ni än är. Som ni redan har fattat så är jag i Tel Aviv och firar min käre vän Micael Bindefelds 60-årsfirande och har lite ledigt. Men som vanligt med det här jobbet, det tar ju aldrig ledigt så jag har jobbat en del härifrån också. Men också fått lov att vila lite grann och fått lov att fira ett härligt 60-årskalas. Även om Expressen smyger i buskarna och publicerat en del bilder tänkte jag att jag skulle dela med mig av några glimtar från Förintelsemuseet Yad Vashem och inifrån Jerusalem men också från firandet här. Hoppas ni får en riktigt trevlig lördagskväll sen”.

Specialchartrat plan

Ebba Busch Thor reste till Tel Aviv i onsdags i ett specialchartrat plan tillsammans med Micael Bindefeld och övriga gäster som består av bland andra Charlotte Perrelli, Carola Häggkvist och Pernilla Wahlgren. 

– Det är väl bra att några partiledare deltar i ett kalas som skattebetalarna slipper stå för. Men Ebba Busch Thor har förstås kontinuerlig kontakt med partiledningen och medarbetarna via mejl, sms och telefon. Året är 2019, trots allt, skrev stabschefen Martin Kits i ett sms till Aftonbladet.

Aftonbladet träffade också Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni när hon landade i Tel Aviv som viftade bort kritiken.

– Mediedramaturgi! Micael och jag är vänner och jag tackade ja till att delta på festen redan innan jag blev partiledare. Jag tackar inte nej för att jag blir partiledare. Mina vänner är mina vänner oavsett. Jag har ingenting att säga om det.

PODD: Lena Mellin om budgeten

I nyhetspodden Aftonbladet Daily pratar vi med Aftonbladets Lena Mellin om höstbudgeten.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE