Kristerssons nya giv – värvar veteraner

Ulf Kristersson stärker sitt lag inför valrörelsen genom att värva tillbaka två partiveteraner.

Cherine Khalil och Martin Borgs får tunga poster i Moderaterna inför valrörelsen nästa år.

Martin Borg, Cherine Khalil och Ulf Kristersson
Martin Borg, Cherine Khalil och Ulf Kristersson

Sedan Ulf Kristersson valdes till ny Moderatledare den 1 oktober har han snickrat på det lag han ska ha runt omkring sig inför valet nästa år. Omgående värvade han tillbaka juristen och tidigare Muf-ordföranden Gunnar Strömmer till den politiska hetluften och utsåg honom till Moderaternas partisekreterare.

M-ledaren har även breddat partiets innersta krets genom att ta in Irene Svenonius, finanslandstingsråd i Stockholm, samt Anna Tenje, kommunstyrelsens ordförande i Växjö, i partiledningen.

Nu står det klart att två veteraner partiveteraner till återvänder inför valet. Cherine Khalil börjar den 1 februari på den tunga posten som Moderaternas presschef.

Hon har de senaste åren arbetat för Sveriges Byggindustrier men har en bakgrund som pressekreterare i Alliansregeringen. Där arbetade hon både åt Ulf Kristersson, då socialförsäkringsminister, men även för Hillevi Engström, som då var arbetsmarknadsminister.

Kristerssons nya värvningar

Även Martin Borgs, borgerlig opinionsbildare och dokumentärfilmare, återvänder till Moderaterna där han i flera olika roller arbetade för partiledningen i slutet av 1990-talet och början av 2000-talet.

Borgs får rollen som nationell digital valledare i partiet. Han ska arbeta med digital kommunikation och utveckla kampanjer i sociala medier.

Han har även varit Slöseriombudsman, ett uppdrag åt organisationen Skattebetalarna som arbetar för lägre skatter och minskat slöseri med skattepengar. Nu senast kommer han från rollen som innovationschef och grundare av den digitala pr-byrån Miltton Labs.

Publisert:

LÄS VIDARE