SD vill skicka folkdanslag till förorten

1 av 4 | Foto: SD vill sprida det svenska kulturarvet, till exempel folkdanslag, i förorterna.
SAMHÄLLE

Sverigedemokraterna lägger i dag fram ett antal förslag för att "återta kontrollen" i ett femtiotal förortsområden.

En del i satsningen handlar om att sprida det svenska kulturarvet, exempelvis genom att skicka folkdanslag till förorten.

– Ja, varför inte? säger partiets gruppledare till Sydsvenskan.

SD-ledaren Jimmie Åkesson kommer till Visby med ett program om att "samhället ska återta kontrollen" över socialt utsatta områden.

Det handlar om hårdare åtgärder mot kriminalitet, men man vill också sprida svenskt kulturarv i områden som Herrgården i Malmö, Rinkeby i Stockholm och Biskopsgården i Göteborg.

– Vi vill sprida det svenska kulturarvet i förorterna. Öka stödet till olika kulturföreningar. Det kan vara teaterföreningar som spelar teater om svensk historia. Eller folkdanslag, säger Mattias Karlsson till Sydsvenskan.

”Måste försökta hitta nya frågor”

Jimmie Åkesson blir inte ensam partiledare att rikta uppmärksamhet mot socialt utsatta områden. I princip samtliga har hittills berört förortsproblematiken i sina tal under politikerveckan i Almedalen.

Mattias Karlsson menar att det ökade fokuset från andra partier gör att SD hamnar mer utanför strålkastarljuset.

– Vi har ju fått mindre uppmärksamhet. Det ställer krav på oss att hitta nya kommunikationskanaler till väljarna. Nya plattformar på sociala medier. Sen måste vi försöka hitta nya frågor och sätt att tänka för att nå ut, säger Mattias Karlsson.

ARTIKELN HANDLAR OM