Tioåriga flickor sexofredade i vattenrutschbanan

avJonathan Jeppsson

Här är alla anmälningar om sexuellt ofredande från Eriksdalsbadet 2015

1 av 2

Två tioåriga flickor blir ifattåkna i vattenrutschbanan av en 16-årig pojke som tar på deras kön.

Det är ett av de 14 fall av sexuellt ofredande som anmäldes på Eriksdalsbadet 2015.

Aftonbladet har granskat samtliga anmälningar under förra året.

– Mörkertalet är väldigt stort – vi tror att det är fler brott som har begåtts, säger Peter Ågren, polischef på Södermalm.

Aftonbladet har gått igenom alla anmälningar om sexuellt ofredande på Eriksdalsbadet i Stockholm som kom in 2015 – sammanlagt 14 stycken.

Detta sedan Eriksdalsbadet i förra veckan införde separata bubbelpooler för män och kvinnor och nu också vill sätta upp fler övervakningskameror.

Av de 14 anmälningarna är tio nedlagda och fyra fortfarande pågående.

I sju av anmälningarna är de utsatta flickorna under 15 år – i ett fall så unga som 10 år.

I tre av fallen är anmälarna män.

Peter Ågren, polischef på Södermalm, tycker det är bra att Eriksdalsbadet nu gjort en uppdelning med tre olika pooler – en för män, en för kvinnor och en gemensam.

– Jag tror att det finns ett stort mörkertal – många situationer som inte leder till sexuella ofredanden, men där tjejer känner stor otrygghet. Därför är det bra att de har gjort den här uppdelningen. Det är en hyfsat snabb åtgärd, som innebär en tryggare miljö, säger han.

Här är alla anmälningar under 2015:

24 februari

Polispatrull kallas till Eriksdalsbadet efter att en man i 18-årsåldern vid tre tillfällen tafsat på en kvinna i 20-årsåldern.

24 februari

Samma polispatrull tar också upp anmälning om att en man född 1998 ska ha ofredat en flicka under 18 år. Ett vittne berättar för patrullen att hon observerat hur mannen simmat efter flickan och sett hur han tagit tag i hennes rumpa. Flickan skriker då till. Mannen försvinner från platsen men pekas sedan ut för badvakten. Mannen identifieras av patrullen och släpps senare på plats.

21 mars

En polispatrull beordras till Eriksdalsbadet med anledning av att en pojke född 2000 blir sexuellt ofredad av en man i bubbelpoolen. Polispatrullen söker tillsammans med personal under en timmes tid igenom lokalerna utan att hitta den misstänkte gärningsmannen.

8 juli

Två flickor födda 2002 anmäler att en pojke ska ha hållit armarna om dem mot deras vilja och tafsat på dem. Ofredadet har skett i vattenrutschbanan, där en av killarna åkt ikapp dem och börjat ta på dem.

20 juli

Polis kallas till Eriksdalsbadet efter att en man född 1986 onanerat i bastun inför en annan man, född 1967. Han informerar personalen och de ringer polis.

6 augusti

En privatperson anmäler att en man utför oralsex på en annan man i bastun. De misstänkta männen är födda 1974 och 1961.

29 september

Två kvinnor, födda 1991 och 1980, anmäler att en kille i 17-årsåldern ska ha befunnit sig i omklädningsrummet och genom en spegel stått och tittat på dem när de duschade. De konfronterar killen och frågar om han tagit bilder. Personen påstår att han letar efter sin tjejkompis.

21 oktober

En kvinna född 1978 är på Eriksdalsbadet tillsammans med sin dotter då en okänd man vidrör hennes könsorgan i bubbelpoolen. Hon slår då till hans hand, varpå han reser sig och omedelbart lämnar poolen.

24 oktober

Två tioåriga flickor anmäler tillsammans med sin pappa att en pojke född 1999 åkt ifatt dem i vattenrutschkanan och vid två tillfällen tagit på deras stjärt och könsorgan.

7 november

En polispatrull kallas till Eriksdalsbadet efter att en man född 1980 vid flera tillfällen ha tafsat på tre flickor, två födda 2002 och en född 1999. Mannen grips och förs till Södermalms polisstation.

7 november

En polispatrull tar upp anmälan med anledning av att två pojkar sexuellt ofredat ett antal flickor. En misstänkt, född 1999, grips och förs till Södermalms polisstation efter att ha bland annat har tafsat på en 12-årig flicka.

5 december

En flicka, född 2001, anmäler att hon blivit sexuellt ofredad genom att en pojke, född 1998, ska ha tagit på insidan av hennes lår samt på hennes rumpa. Detta ska ha inträffat i bubbelpoolen på Eriksdalsbadet.

6 december

Två flickor, födda 2001, anmäler att två pojkar, födda 2000,  flera gånger tafsat och tagit på dem i rutschkanan. Polisen kommer till platsen och griper pojkarna.

20 december

Polispatrull kallas till badet med anledning av att en flicka, född 2004, blivit sexuellt ofredad i äventyrsbanan. En misstänkt man, född 1961, identifieras.

ARTIKELN HANDLAR OM

Stockholm

Brott