Ebba Busch Thors progg-attack

Partiledardebatt i riksdagen – första sedan valet

avAnette Holmqvist, Olof Svensson, Pär Karlsson

SAMHÄLLE

Ebba Busch Thor citerade Ebba Grön.

Den nya bostadspolitiken riskerar att bli en märklig blandning som inte går väl ihop, menar hon.

– Kapitalet höjer hyrorna och staten bostadsbidragen, citerade hon ur Blå Tåget-låten ”Den ena handen vet vad den andra gör” som också spelats in av Ebba Grön som ”Staten och kapitalet”.

När KD-ledaren Ebba Busch Thor tog till orda i partiledardebatten var hon hård i sina attacker mot det nya samarbetet där S, MP, C och L ingår.

Det handlade om att det saknas fokus på bristerna inom äldrevården, men även den ekonomiska politik som de fyra partierna gjort upp om i januariavtalet som hon menar ökar både bidrag och utgifter. Det kommer göda populism, slog hon fast.

– Det är bara en grupp kvar som kan betala notan, medelklassen, barnfamiljerna. Vanliga arbetare och tjänstemän, säger Busch Thor.

KD-ledaren var också kritisk mot hur bostadspolitiken ska se ut framöver.

– Det blir varken hackat eller malet, det blir C och V i en märklig blandning, som inte går ihop särskilt bra. Vi ska först ge till dem som har mest, till fastighetsägarna när de bygger, och sedan ska det ske en utdelning till deras kunder så att de kan betala mer.

– Vanligt folk ska beskattas för att göda markägare utan krav på att de ska tillföra någon samhällsnytta.

Busch Thor fortsatte med att citera en gammal progg-låt, Blå Tågets ”Den ena handen vet vad den andra gör” som också spelades in av Ebba Grön under namnet ”Staten och kapitalet”.

– Kapitalet höjer hyrorna och staten bostadsbidragen.

Laddar Live Upplevelse
ARTIKELN HANDLAR OM