Centerpartiet

Lämnar Centerns ungdomsförbund – efter ”interna meningsskiljaktigheter”

Av: 

Olof Svensson

SAMHÄLLE

Dana Pourkomeylian lämnar Centerpartiets ungdomsförbund.

Pourkomeylian kritiserade nyligen partiledningens hållning i frågan om omskärelse på pojkar.

”Efter en tids interna meningsskiljaktigheter väljer jag att lämna CUF” skriver hon på Twitter.

Dana Pourkomeylian har utmärkt sig som en tung röst i Centerpartiets ungdomsförbund, Cuf. På fredagsmorgonen meddelade hon att hon nu hoppar av. Anledningen är interna meningsskiljaktigheter.

”Jag har alltid agerat med förbundets bästa för ögonen, vilket också är grunden för beslutet. Älskade medlemmar som backat mig: fortsätt vara modiga och fulla av integritet. Jag kommer alltid finnas här för er”. skriver hon i inlägget på Twitter.

Dana Pourkomeylian utvecklar inte vad meningsskiljaktigheterna handlar om. Men för en kapp månad sedan hamnade hon i en intern debatt med Centerpartiets partiledning om omskärelse på pojkar.

”Barn har egna rättigheter”

Centerpartiet beslutade på sin partistämma att verka för ett förbud mot omskärelse. Partiledningen var dock emot beslutet och gick omedelbart ut och kritiserade det.

Dana Pourkomeylian var tydlig med att hon vill se ett förbud.

– Barn är egna individer med egna rättigheter och egen kroppslig integritet och den måste vi slå vakt om, sa hon till Dagens Nyheter.

CUF: Beklagligt

Aftonbladet har sökt Dana Pourkomeylian, men hon har inte gått att nå.

Johanna Hedlund, Generalsekreterare på CUF skriver i ett mejl: "Det är beklagligt att situationen inte har fått ett annat utfall än det att Dana valt att lämna CUF och därmed styrelsen. Vi får istället önska Dana lycka till i hennes framtida åtaganden."

På frågan vad det är för interna meningsskiljaktigheter svarar Johanna Hedlund ”De meningsskiljeaktigheter som har funnits har varit interna och inte kopplade till någon politisk fråga. Av respekt för inblandade parter kan vi inte kommentera ärendet mer ingående.”

ANNONS

Köp den populära muminmuggen Fiske till rabatterat pris hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Centerpartiet

Omskärelse

Cuf, Centerpartiets ungdomsförbund