”Wallströms bortförklaringarna imponerar inte”

M-kritiken: Hon har satt sig i en beroendeställning

Moderaternas partisekreterare Tomas Tobé är starkt kritisk till att Margot Wallström fått en lägenhet av Kommunal.

Han menar att hon nu måste förklara sig.

– Hennes bortförklaringar imponerar inte. Hon har satt sig i en beroendeställning till Kommunal, säger han.

Fackförbundet Kommunal ordnade en hyresrätt i en av sina fastigheter i Stockholms innerstad till utrikesminister Margot Wallström.

Utrikesministern gick själv ut på fredagen och sa sig vara både arg och besviken över att ha blivit förd bakom ljuset.

– Jag hyr en lägenhet av Kommunal och när vi pratade om det fick jag besked från högsta nivå att de följer alla regler och procedurer när det gäller att lämna ut lägenheter. Och att jag absolut inte skulle gå före i deras bostadskö, och det har de ljugit om för mig, säger Wallström till TT.

Reagerar starkt

Den förklaringen imponerar inte på Tomas Tobé, Moderaternas partisekreterare.

– Jag reagerar väldigt starkt på uppgifterna. Margot Wallström har satt sig i en beroendeställning till Kommunal som utrikesminister. Hon måste nu förklara sitt agerande.

Han menar nu att Margot Wallström måste förklara varför hon agerat som hon har gjort.

”Svårt att förstå”

– Jag har svårt att förstå att man inte känner till att det är svårt att få en bostad i Stockholm, och att det här gav henne en möjlighet att gå före i bostadskön. Men det här är inte huvudfrågan – huvudfrågan är att Margot Wallström är en del av den svenska regeringen, är utrikesminister och har satt sig i en beroendeställning genom sitt agerande.

– Det imponerar inte att bortförklara sig och säga att det är andra som har satt henne i den här situationen. Hon har själv fattat de här besluten, säger Tomas Tobé.

Publisert: