Valet 2018

Så laddar Kristersson inför duellen

Av: 

Pär Karlsson

SAMHÄLLE

STOCKHOLM-NORRKÖPING. Moderatledaren Ulf Kristerson laddar upp inför kvällens statsministerduell tillsammans med familjen.

Mycket står på spel.

– Vi har ett otroligt öppet läge, ingen vet hur det här valet kommer att gå, säger Kristersson.

När statsminister Stefan Löfven (S) och utmanaren Ulf Kristersson (M) i kväll möts i en duell i SVT, som sänder från Norrköping, är det bara andra gången i valrörelsen de drabbar samman – man mot man.

Att det bara blivit ett tillfälle hittills har fått Moderaterna att anklaga Socialdemokraterna för att ducka debatter mot oppositionsledaren.

Men i kväll är det dags. Kristersson har laddat upp på kampanjbussen mellan Stockholm och Norrköping. Ombord fanns delar av hans stab men även hans fru Birgitta Ed och två av parets tre döttrar.

– De ville vara med och lyssna på debatten, det är kul tycker jag. Jag har ju tjejer som går i högstadiet som ville lyssna på hur en sådan här debatt går till. Det känns bara bra att ha familjen som extra support i publiken.

Under bussresan höll M-ledaren också ett konferenssamtal med hundratals personer ur den moderata partiorganisationen. Målet var att peppa dem inför den sista viktiga veckan i valrörelsen. Innan duellen besöker han också ett café i Norrköping för att studera verksamheten.

Ska knacka dörr med Bildt

M:s opinionssiffror ligger inte alls på de nivåer partiet hade hoppats på och man försöker nu höja stämningen i partiet.

– Vi har ett otroligt öppet läge inför valet, inget vet hur det här valet kommer att gå. Då måste man kämpa hela vägen in i kaklet. Jag känner att de våra verkligen är med på detta, att varje röst är avgörande. Vi har en intensiv vecka framför oss.

– Det spretar i mätningarna. Alla vet också att det är en ny situation i svensk politik där det största partiet ligger runt 23–24 procent. Det betyder att socialdemokratins dominans i svensk politik är bruten. Det är viktigt att vi får förutsättningar för en Alliansregering.

I kvällens debatt vill Kristersson fokusera på integrationsfrågorna.

– Det är det viktigaste, hur vi får fler människor att lyckas i Sverige och hur vi tar tag i de stora integrationsproblem vi har och hur vi får in mer människor i arbete i Sverige, hur fler kan lära sig svenska språket. Allt det som kan bli så väldigt bra om vi gör rätt och som kan bli så dåligt om vi misslyckas med det.

I helgen fortsätter Kristerssons kampanj, då han bland annat ska knacka dörr tillsammans med en av sina företrädare, Carl Bildt.

Vad är mest spännande, duellen i kväll eller att knacka dörr med Bildt?

– Det är en mycket bra fråga. För dagen är duellen mest spännande. För en och annan väljare som vi knackar på hos kanske dörrknackning med mig och Carl Bildt är mer spännande. Vi får se hur det artar sig.

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte handla din julmat i god tid! Klicka hem restaurangmat i kassen här!

Mat.se

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Valet 2018

Ulf Kristersson

Stefan Löfven

Birgitta Ed