Sjöstedts bostadspik till M-ledaren

Publicerad:
Uppdaterad:

SAMHÄLLE

Jonas Sjöstedt gav Ulf Kristersson en pik om Erik Bengtzboes lägenhetsupplägg.

– Ungefär som att alla var moderata riksdagsledamöter som ska bo hos sin mamma, så ser verkligheten inte ut, sa V-ledaren i SVT:s partiledardebatt.

Påhoppet fick till och med programledaren att skratta högt.

Jonas Sjöstedt (V) och Ulf Kristersson (M) hamnade i en ordväxling om skatter i kvällens partiledardebatt. Sjöstedt anklagade M för att driva en politik som gör att människor med vanlig inkomst har svårt att hitta bostad.

I ett replikskifte gav han Kristersson en pik om Erik Bengtzboes avdrag för dubbelt boende, som Aftonbladet nyligen avslöjade.

– Ni tog bort subventioner för att bygga lägenheter som man har råd med, ungefär som att alla var moderata riksdagsledamöter som ska bo hos sin mamma. Men så ser inte verkligheten ut. Vi behöver lägenheter som man har råd med, sa Sjöstedt.

Publiken skrattade högt åt piken. Till och med programledaren Anna Hedenmo hördes skratta. Ulf Kristersson log, men besvarade aldrig Sjöstedts påhopp.

Erik Bengtzboe avgick efter Aftonbladets avslöjande att han tagit ut ersättning för dubbelt boende. Han var skriven hos sin mamma i Nyköping, trots att han mestadels av tiden bott i Stockholm där hans hustru och barn bor.

Publicerad:

LÄS VIDARE