Hatet på Flashback

Hetsade mot invandrare – fick jobb på Säpo

Av: 

Gustaf Tronarp

SAMHÄLLE

Sparkade SD-mannen hade säkerhetsklassad tjänst

Joel Ankar, medarbetare till EU-parlamentarikern Kristina Winberg (SD) i Bryssel.
Joel Ankar, medarbetare till EU-parlamentarikern Kristina Winberg (SD) i Bryssel.

Juristen Joel Ankar sparkades från SD:s EU-kansli efter Aftonbladets avslöjande om att han skrivit rasistiskt på Flashback.

Nu rapporterar Expressen att Ankar arbetade på Säkerhetspolisen samtidigt som han spred har på nätet.

Han kallade professor Jerzy Sarnecki för ett ”judesvin med fittig attityd” och att ”negerungar” kan kastas av lastbilsflak med högafflar.

I början av 2015 avslöjade Aftonbladet tillsammans med Researchgruppen att juristen Joel Ankar skrivit grovt rasistiska inlägg på forumet Flashback.

Förra veckan fick juristen lämna sitt jobb som politisk sekreterare åt Sverigedemokraternas EU-parlamentariker Kristina Winberg.

Skrev om ”undermänniskor”

Joel Ankar har förklarat sina skriverier med att han var ung och omogen. Men nu rapporterar Expressen att han uttryckte sig rasistiskt på nätet så sent som i januari 2014.

”Det har länge varit ett stort problem i andra länder med längre fortskriden mångkultur att representanter för diverse undermänniskogrupper bryter sig in hos oskyldiga, hårt arbetande vita människor för att ta för sig av pengar, värdeföremål och sovande kvinnor och flickor”, skrev Ankar, och fortsatte:

”Eftersom svensk polis verkar stå handfallen inför den eskalerande och allt mer brutala invandrarbrottsligheten kanske det är dags att vanliga svenskar tillåts skaffa skjutvapen?”

Jobbade för Säpo

Några veckor efter de kommentarerna fick Ankar en säkerhetsklassad tjänst på Säkerhetspolisen, Säpo. Enligt Expressen ska han då bland annat ha haft kontakt med Säkerhets- och integritetsskyddsnämnden, som övervakar polisen.

Varken Säpo eller Joel Ankar har velat kommentera uppgifterna om anställningen.

ANNONS

Ellos Badkläder! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Ellos

Shoppa här

Publisert:

LÄS VIDARE

Jobbar för EU på dagarna – sprider hat på kvällarna

ÄMNEN I ARTIKELN

Hatet på Flashback

Joel Ankar

Flashback

Säpo

Sverigedemokraterna

Kristina Winberg

Rasism