Jonas Sjöstedt

Sjöstedts känga till Löfven: Sänker skatten för de rika

Av: 

Olof Svensson

SAMHÄLLE

VISBY. Jonas Sjöstedt anklagar Stefan Löfven för att driva en politik som utökar klyftorna i samhället.

– Regeringen sänker skatten för dem i toppen och låter riskkapitalisterna ha sina sugrör rakt ner i den gemensamma kassakistan, sa han i sitt tal i Almedalen.

V-ledaren ägnade större delen av sitt tal i Almedalen åt att prata om jämlikhet. Om utvecklingen fortsätter i den här takten kommer vi snart ha ett mer ojämlikt samhälle än i USA, anser han.

Sjöstedt pratade om att sommarlovet för många barn förr i världen innebar att vara billig arbetskraft på en storbondes gård, och menade att klasskillnaderna är kvar än i dag.

– Du ska bryr dig om hur andras ungar ha det, det kan avgöra om de klarar skolan, får ett jobb och gör Sverige till ett bättre land, så att du kan se fram emot en trygg ålderdom, sa Sjöstedt.

”Överklassen äter oss ur huset”

Sjöstedt kritiserade flera gånger det nya regeringssamarbetet mellan S, MP, C och L. Enligt V-ledaren innebär det en politik ”riggad för de rika”.

– Överklassen äter oss ur huset, med sina rutavdrag och sänkt värnskatt, sa han och tillade att ”överklassen” borde knacka dörr i höghusområden för att få igenom sina skattesänkningar.

– Det är de som bor där som gör att de är möjliga. Gå dit och be om era skattesänkningar.

Förra mandatperioden förhandlade V med regeringen om budgeten. Sjöstedt påminde om att Löfven lovat att försvara de reformer som V fick igenom då.

– Reformerna ska tillbaka.

Vill stoppa nazisterna i Almedalen

Jonas Sjöstedt inledde sitt tal med att kritisera hur Almedalen har utvecklats. Han sa att det inte ska vara ett ställe för storföretagare och lobbyister utan för vanliga människor. Han vill också göra det svårare för nazister att delta.

– Vi kan inte ha en situation där nazister tystar andras yttrandefrihet. Vi kräver en snabb översyn av ordningslagen och lagen om hets mot folkgrupp. 

ANNONS EXTERN LÄNK

Minska risken för smittspridning under vintersäsongen; munskydd, hudvård och vitaminer hos MEDS

Meds

Publisert:

LÄS VIDARE

SJÖSTEDT, TAL, TISDAG

ÄMNEN I ARTIKELN

Jonas Sjöstedt

Politik

Bensinpris

AB Voice

Stefan Löfven

Almedalsveckan

Nazism