”En svår politisk situation i Hässleholm”

1 av 7 | Foto: Pontus Orre / AFTONBLADET /85527
Jan Björklund, partiledare för Liberalerna.
SAMHÄLLE

HÄSSLEHOLM.

Jan Björklund, partiledare (L) skrev på Twitter:

”Liberalerna förhandlar inte med SD. M+L+KD i Hässleholm satte sig från och med i går i beroendeställning av SD. Inte acceptabelt.”

Tomas Tobé, partisekreterare (M):

– Det är en svår politisk situation i Hässleholm men jag vill vara tydlig med att M borde ha avstått från att rösta när besluten om vice ordföranden togs.

Acko Ankarberg, partisekreterare (KD) skrev på Twitter:

”Jag tycker resultatet är dåligt. Inte i enlighet med partiets önskemål.”

Lena Rådström Baastad, partisekreterare (S):

– Jag ställer mig starkt kritisk till M:s agerande. Det visar också hur otydligt Anna Kinberg Batras besked är när det gäller SD. För mig är inte det här att föra samtal, det är inget annat än ett rent samarbete.

...och andra röster om Hässleholm

Yngve Sunesson, politisk redaktör (C) för tidningen Norra Skåne:

– Möjligen kan det som händer i Hässleholm bli en varning för andra. Det borde inte behöva bli sådant här kaos om man hanterat det tidigare. Men det är problematiskt när det inte finns några tydliga majoriteter. Jag tycker att framför allt M inte har förstått konsekvenserna av vad de satt gång.

Lena Wallentheim, tidigare ordförande i kommunstyrelsen (S):

– Tyvärr tror jag att det här har skapat ännu mer politikerförakt. Vi har försökt att förhandla med Alliansen, men sagt hela tiden att vi inte förhandlar med SD. Det är klart att man alltid grunnar på frågan om vi kunde ha gjort något annorlunda.

Cecilia Olsson, invånare i Hässleholm:

– Jag tycker det är mycket tråkigt att Hässleholm ska hamna på kartan av den här anledningen. Jag hade hellre sett att det var något positivt, det är staden värd.

Stig Engberg, invånare i Hässleholm:

– Det är inget vidare det som varit. Jag tror de kan lösa det här, men det är klart att det här inte är bra för Hässleholm. Folk blir oroliga.