SD-kvinnan: ”Peter gick för långt”

SD:s toppkandidat Peter Lundgren är i blåsväder efter att det framkommit att han tagit en partikamrat på brösten.

Men kvinnan säger nu att saken är utagerad.

– Vid det här tillfället gjorde Peter en misstolkning och gick för långt. Jag sa ifrån och han slutade, säger hon i ett uttalande via SD:s pressavdelning.

SD-kvinnan säger också att Kristina Winberg inte larmade partiledningen om det som hänt.

I morse avslöjade Expressen att Sverigedemokraternas förstanamn inför EU-valet, Peter Lundgren, tagit en partikamrat på brösten under en fest i samband med ett partievenemang förra året.

– Jag tog henne nog på brösten när vi satt där, vi var ganska fulla den kvällen, och hon puttade undan händerna, säger Peter Lundgren till Expressen.

Lundgrens kollega i parlamentet, Kristina Winberg, bandade ett samtal med kvinnan efter händelsen. Hon petades i går av SD:s ledning från listan inför valet, där hon står på plats nummer fyra. Hon har även stängts av från partiet.

”Delar inte beskrivningen”

Till Expressen säger Winberg:

– Min tanke med den här inspelningen var att det var ett så pass grovt angrepp mot henne. Jag ville att hon och jag skulle komma ihåg det här om hon skulle gå vidare med det. Det är ett och ett halvt år sen och det har inget med min placering på EU-listan att göra utan det var för hennes väl.

Hon uppgav också att hon larmat till partledningen om vad som hänt. Men i ett uttalande från den berörda kvinnan, som Aftonbladet fått via SD:s presstjänst, ges en annan bild.

– Jag delar inte den beskrivning som framkommer om att hon ska ha slagit larm om detta. Det är naturligtvis något jag hade känt till i sådana fall sett till den relation jag och Kristina hade då. Jag var inte heller medveten om att jag blev inspelad, skriver kvinnan.

”Gick för långt”

Hon skriver fortsatt att hon och Peter Lundgren känner varandra sedan tidigare, att de umgåtts och umgås privat.

– Vid det här tillfället gjorde Peter en misstolkning och gick för långt. Jag sa ifrån och han slutade. Vi har diskuterat hela händelsen, där han har bett om ursäkt och vi har gått vidare. Vi har fortfarande en bra relation där vi bland annat har rest ihop med våra respektive och setts vid andra tillfällen. För mig är detta redan utagerat sedan tidigare.

SD:s partiledare sa under morgonen att han har förtroende för Lundgren.

Aftonbladet har sökt SD-kvinnan, Peter Lundgren och Kristina Winberg.

Publisert:

LÄS VIDARE