EU-valet 2019

”Kvinnan kände till inspelningen och önskade att gå vidare”

Kristina Winberg står på sig om Peter Lundgren

Av: 

Olof Svensson

Pär Karlsson

SAMHÄLLE

Den petade SD-toppen Kristina Winberg står på sig.

I ett inlägg på Facebook hävdar hon att SD-kvinnan tagit del av bandinspelningen – något som förnekas kraftfullt av partiet.

Kvinnan ska också ha önskat gå vidare med händelsen, men inte vågat, enligt Winberg.

Kvinnan som ska ha antastats av SD:s toppkandidat Peter Lundgren säger i ett uttalande från SD:s presstjänst, att hon inte kände till att hon spelades in av Kristina Winberg.

Kvinnan säger också att hon anser att saken är utagerad.

– Jag delar inte den beskrivning som framkommer om att hon ska ha slagit larm om detta. Det är naturligtvis något jag hade känt till i sådana fall sett till den relation jag och Kristina hade då. Jag var inte heller medveten om att jag blev inspelad, säger hon.

”Vågade inte gå vidare”

En SD-källa med insyn säger samma sak:

– Det innehåll som Kristina för fram stämmer inte. Det finns underlag som bevisar att hon först i lördags kväll gav sin syn på det inträffade, via mejl till pressavdelningen - på begäran från partiet dessutom. Ett helt år har gått sedan inspelning. Det får en såklart att fundera på hennes syfte.

Kristina Winberg har dock en annan bild av händelsen. I ett inlägg på Facebook skriver hon att kvinnan fick ta del av inspelningen efteråt. ”Det stämmer att jag spelade in ett samtal med en kvinna efter att hon utsatts för ett övergrepp. Hon har självklart tagit del av inspelningen i efterhand och då har vi pratat om att hon önskat gå vidare med händelsen men inte vågat”.

Winberg skriver också att telefonen hon använde vid inspelningen blev stulen för ett år sedan. Hon skriver vidare att hon tog kontakt med SD efter att Expressen kontaktade henne i lördags med frågor om händelsen. ”Direktiven jag fick var att hålla tyst och invänta vidare instruktioner. Nästa kommunikation var ett meddelande om uteslutning.” skriver hon.

Lundgren har erkänt

Under måndagen avslöjade Expressen att Sverigedemokraternas förstanamn inför EU-valet, Peter Lundgrentagit en partikamrat på brösten under en fest i samband med ett partievenemang förra året. Kristina Winberg spelade in ett samtal med kvinnan efter händelsen där de pratar om vad som inträffat.

Peter Lundgren har erkänt att han tog kvinnan på brösten.

Aftonbladet har upprepade gånger sökt SD-kvinnan och Kristina Winberg.

ANNONS EXTERN LÄNK

Måndagens hetaste match på Oddset: Finland-Belgien. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset.

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Samhälle

/

EU-valet 2019

LÄS VIDARE

SD:s krishantering i natt: Videoklipp med Lundgren och kvinnan

ÄMNEN I ARTIKELN

EU-valet 2019

Peter Lundgren

Kristina Winberg

Sverigedemokraterna

EU-valet