Löfvens klocka dras upp igen - nya ägaren urnöjd

Nu dras historien om Stefan Löfvens omtalade ”lyxklocka” upp igen.

Den pekades ut som en Patek Philippe värd över 275 000 kronor - men det visare sig vara falskt.

Klockan auktionerades i stället ut till förmån för krigsdrabbade barn.

Den nya ägaren är restaurangägaren Morgan Sliwo - som menar att han gjort en urbra affär när priset tickade upp till 65 000 kronor.

I september förra året spreds en falsk historia på nätet om att statsminister Stefan Löfven (S) ägde en klocka från Patek Philippe värd 275 000 kronor.

Hans medarbetare meddelade dock omgående att klockan på Löfvens arm var en gåva han på 1990-talet fått från det amerikanska fackförbundet IAM, International Association of Machinists and Aerospace Workers. Klockan värderas till cirka 700–1000 kronor.

Löfven, själv förvånad av historien, valde då att auktionera ut klockan via Musikhjälpen, pengarna skulle gå till krigsdrabbade barn. Slutpriset för ”lyxklockan” blev 88 300 kronor.

Där trodde de allra flesta att historien var över. Men några månader senare visade det sig att personen som vunnit auktionen helt enkelt inte ville betala.

Men nu har Löfvens ur till slut nått en ny ägare.

Betalade 65 000 kronor

I dag lämnade statsministern själv över sin ägodel till en budgivare som var beredd att betala. Det handlar om Morgan Sliwo, ägare till Löfvens favoritrestaurang Hubertus i centrala Stockholm Han pungade upp 65 000 kronor.

Innan Löfven och hans fru Ulla slog sig ned för att äta på samma restaurang som de firade på valnatten, summerade statsministern historien för Aftonbladet.

– Jag blev så förvånad när historien kom upp. Jag undrade vad som egentligen pågick. Då tänkte jag att klockan måste vara värd en hel del i en insamling till Musikhjälpen.

Han beskriver klockan som en kär ägodel.

– Det känns fantastiskt bra att Morgan tar så stort ansvar för Musikhjälpen, det är beundransvärt, 65 000 kronor till ett mycket bra ändamål.

Klockan kommer nu att sättas upp på väggen på restaurangen, bredvid ett foto från festen från valnatten. Löfven beskriver ”Hubbes” som ett andra hem.

– Jag har gått och ätit här i tjugo år, till och från. Dessvärre blir det lite för sällan nu för tiden. Men jag kommer hit med jämna mellanrum.

Nöjd ny ägare

Morgan Sliwo, som även krävde att få Löfvens röda slips på köpet, är mycket nöjd med restaurangens nya ägodel.

– Det viktigaste var Musikhjälpens budskap, att hjälpa utsatta barn. Sedan att det var Stefans klocka var också en trevlig grej. Jag har känt Stefan Löfven i 12-13 år, sedan jag började jobba här. Han gillar att äta här och vi brukat prata mycket och hockey. Han gillar ju Modo och jag AIK.

Och om Löfven får anledning att fira på valnatten nästa gång blir det fest på Hubbes.

– Det är redan bokat, säger Löfven.

Det kostade Löfvens klocka – egentligen
Publisert:

LÄS VIDARE