SD-ledamot: Partikamrat smög fram som ”clownen i Batman”

Av: Olof Svensson

Publicerad:
Uppdaterad:

Riksdagsledamoten Hanna Wigh (SD) känner sig hotad och hånad av egna partikamrater.

I ett mejl till SD:s partisekreterare, som Expressen har tagit del av, listar hon flera incidenter.

Vid ett tillfälle ska en SD-politiker ”pratviskat” obehagligt i hennes öra och smugit fram ”à la clownen i Batman”.

1 av 2 | Foto: ADAM IHSE / TT
Hanna Wigh (SD).

Mejlet är skickat till Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof i förra månaden. Hanna Wigh, som är riksdagsledamot, vittnar i det om hat och hot hon får utstå från partikamrater. Enligt Wigh sker hoten helt öppet och ogenerat.

”Jag ska få vad jag förtjänar och en hel del omformuleringar av samma budskap” skriver hon enligt Expressen och berättar om partikamraten som smög fram som clownen i Batman.

”Som ett sjukt mantra höll det på”, skriver hon och fortsätter: ”Känner inte igen mig själv i det här partiet längre...med tanke på allt som har hänt hemma är jag genuint rädd”.

”Bara denna tortyren slutar”

SD-ledamoten skriver också att hon misstänker att det hon får utstå är sanktionerat uppifrån i partiet.

”Jag har utsatts av så mycket hat, hån och fysiska övergrepp av partikamrater från riks, distrikt och kommun...Det börjar kännas som att jag är villig att gå med på vad som helst, bara denna tortyren slutar” skriver hon enligt tidningen.

Hanna Wigh skriver i en kommentar till Expressen att mejlet är internt och att hon skickade det för att visa att partiet har brustit, i hopp om att situationen ska förändras. Hon skriver också att hon har haft ett möte med partisekreteraren Richard Jomshof. Han skriver i ett mejl till tidningen att han inte vill diskutera den här typen av frågor utanför partiet. Jomshof bekräftar att han har haft ett möte med personen i fråga och uppmanat henne att rapportera alla händelser till rätt instans.

Publicerad: