Tobias Billström

M-toppens ”hemsida”: Penisringar och penispumpar

Av: 

Olof Svensson

SAMHÄLLE

Riksdagen länkar till Tobias Billströms hemsida ”tobiasbillstrom.se”.

Men den som surfar in där möts av en oväntad text:

”Tobias Billströms sexleksaker – från penisringar till penispumpar”.

Alla riksdagsledamöter har egna informationssidor på riksdagens hemsida. Här listas bland annat ålder, partitillhörighet och kontaktuppgifter.

På Moderaternas gruppledare Tobias Billströms sida finns förutom bakgrundsinformation en länk till hemsidan ”tobiasbillstrom.se”.

På sajten finns texten. ”Tobias Billstrom’s sexleksaker”, ”Sexleksaker för män – från penisringar till penispumpar, lösvaginor och penisförlängare”.

När Aftonbladet når Tobias Billström sitter han i möte och har inte tid att prata.

– Jag får naturligtvis titta på detta, säger han.

Enligt Internetstiftelsen är domänen ”tobiasbillstrom.se” registrerad på ett företag i Danmark och skapades för bara några dagar sedan. Varför sajten är länkad på riksdagens hemsida är dock oklart.

Efter Aftonbladets publicering har hemsidan tagits bort på riksdagen. Peter Eliasson, it-säkerhetsansvarig, säger att det är ledamöterna själva som bestämmer när man vill ha en länk på sin sida.

– Vi publicerar bara en länk som vi får från ledamoten. Det som troligen har hänt är att hans domän har gått, så har någon köpt den. Men det är bara en spekulation, säger han.

Moderaternas biträdande presschef Niklas Gillström skriver i ett sms till Aftonbladet att Billström tidigare ägde domänen och att det är därför den fanns på riksdagens hemsida. Billström ser ingen anledning att gå vidare med ärendet, meddelar Gillström.

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu är det rea hos Cervera: 20-50 % rabatt på utvalda varor!

Cervera

Publisert:

LÄS VIDARE

Moderaterna vill avskaffa ebo-lagen

ÄMNEN I ARTIKELN

Tobias Billström

Riksdagen

Sexleksaker

Moderaterna

AB Voice