Marit Paulsen

L-toppen Selimovic överklagar straff

Av: 

Pär Karlsson

Jasenko Selimovic (L).
Jasenko Selimovic (L).

SAMHÄLLE

Liberalernas Jasenko Selimovic straffades av EU-parlamentet för psykiska trakasserier mot sin personal.

Nu har han överklagat beslutet.

– Han lämnade in sitt överklagande i tisdags, säger Michel Anderlini, politisk sakkunnig hos Selimovic.

För två veckor sedan stod det klart att Liberalernas EU-parlamentariker Jasenko Selimovic straffades med en varning av EU-parlamentet för att ha trakasserat sin personal psykiskt. Inför beslutet hade Aftonbladet flera gånger rapporterat om hårda konflikter på Selimovic kontor som lett till att stora delar av hans gamla personal slutat eller sjukskrivit sig.

Liberalernas partiledare Jan Björklund sa efter beslutet att partiledningen tog allvarligt på beslutet och därför har lämnat över ärendet till partiets etiska kommité som skulle utreda frågan närmare.

Selimovic sa själv att han nekade till anklagelserna.

– Jag har med bestörtning tagit del av talman Schulz varning till mig utifrån anklagelserna från mina tidigare medarbetare i staben. Jag respekterar naturligtvis beslutet men vidhåller min oskuld, skrev han i ett pressmeddelande.

Nu står det klart att han överklagar EU-parlamentets beslut.

– Jasenko lämnade i går in sitt överklagande. Har har för övrigt inga kommentarer. Vi vet inte när beslutet kommer att tas i parlamentet, säger Michel Anderlini, politisk sakkunnig hos Selimovic.

Överklagar beslutet

Konflikterna på Liberalernas kontor i Bryssel har också lett till att partiledningen fått kritik, bland annat från partiveteranen Marit Paulsen.

– Jag tycker att de borde ha ingripit tidigare, sa hon till Aftonbladet.

I dag befann sig Liberalernas partisekreterare Maria Arnholm i i Bryssel för ett möte med Selimovic.

Den tidigare kontorspersonalen, som Selimovic övertog när Marit Paulsen slutade, jobbar inte längre kvar. Efter EU-parlamentets beslut skrev de i ett gemensamt uttalande:

"Det glädjer och stärker oss, och många fler som drabbats, och räddar kanske någon från att utsättas för liknande terror i framtiden".

EU-parlamentets talmanspresidium har nu fyra veckor på sig att besluta om att "upphäva, fastställa eller reducera" det utdömda straffet.

ANNONS

Munskydd, Covidtester och mycket mer till bra priser – och SNABB leverans hem till dörren!

Extern länk från Meds

Köp nu

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Marit Paulsen

Jasenko Selimovic

Maria Arnholm

EU-parlamentet

Bryssel

EU

Liberalerna