SSU:s ordförande i samtal med S-ledningen

Av: Anette Holmqvist

Publicerad:
Uppdaterad:
SSU:s ordförande Philip Botström.
Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
SSU:s ordförande Philip Botström.

SSU:s ordförande Philip Botström, 26, har fört samtal med Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad efter taxiskandalen.

Han har också skrivit brev till sina partikamrater och förklarat sig.

Philip Botström tog taxi mellan Sälen och Stockholm för 8 000 kronor för att hinna till ett möte med Socialdemokraternas verkställande utskott på måndagsmorgonen. Räkningen stod SSU för. Men i går kunde Aftonbladet avslöja att Botström aldrig var med på mötet.

Kort därefter gav SSU-basen sin förklaring till det inträffade i en intervju med Aftonbladet.

– Skälet till att jag inte deltog var att jag under en tid har mått väldigt dåligt och brottats med stress- och utmattningssymtom, vilket gör att jag ibland inte kommer ur sängen, sa Botström och förklarade att han fram till dess hållit sin sjukdom hemlig.

Botström berättade också att han inte avser att lämna sin post i förtid och att han själv kommer att betala för taxiresan.

”Det var ett bra samtal”

Under gårdagen formulerade Philip Botström också ett brev som skickades till hela förbundsledningen i SSU samt till alla distriktsordförande. Något samtal med statsminister Stefan Löfven har ännu inte hunnits med, däremot talade Philip Botström i går kväll i telefon med Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad.

– Det var ett bra samtal och Lena Rådström Baastad visade stöd och önskade honom att krya på sig, säger Pavlos Cavelier Bizas, pressekreterare på SSU.

Samtalet bekräftas av Rådström Baastads personal på S-kansliet i riksdagen, som beskriver samtalet som ”allmänt mänskligt”.

– Lena Rådström Baastad och Philip Botström har talat med varandra, men vad som sades är mellan dem. I övrigt instämmer Lena i de kommentarer som gjordes av Stefan Löfven efter partiledardebatten i går, säger hennes pressekreterare Peter Liljeros.

Tog taxi även förra året

Enligt uppgifter till Aftonbladet är det inte första gången som Philip Botström tar taxi från Folk och försvars konferens i Sälen. Efter förra årets möte missade han sin buss hemåt, vilket gjorde att han tog en taxi de första tio milen för att sedan ta sig vidare med kollektivt färdmedel till Stockholm.

SSU bekräftar resan men framhåller att förbundet aldrig blandades in då resan bekostades privat.

– Taxiresan mellan Sälen och Mora förra året betalades ur egen ficka, säger pressekreteraren.

Publicerad: