Mona Sahlin i nytt polisförhör i dag

Mona Sahlin har förhörts på nytt angående misstankarna om osant intygande.

Under polisförhöret, som tog en timma, lade åklagaren bland annat fram uppgifter som lämnats av personer i regeringskansliet.

– Hon nekar till brott. Min starka förhoppning är att det här inte leder till åtal, säger Sahlins advokat Claes Borgström.

Detta har hänt: Mona Sahlins intygsskandaler – på 30 sekunder

Förhöret med Mona Sahlin genomfördes under onsdagen av kommissarie Ing-Marie Hägglund på polisens avdelning för särskilda utredningar.

Mona Sahlin misstänks för tre fall av osant intygande, bland annat ett som användes av hennes dåvarande livvakt i syfte att få köpa en bostad. Enligt intyget tjänade livvakten 120 000 kronor i månaden.

Ing-Marie Hägglund vill inte berätta vad som sades under förhöret utan hänvisar till åklagaren som leder förundersökningen, Anders Jakobsson.

– Om man hör en person i inledningen av en utredning och sedan hämtar in uppgifter så är det kutym att höra personen vid ytterligare ett tillfälle för att personen ska få bemöta det som inhämtats, säger han.

Har hämtat uppgifter från arbetsplatsen

Anders Jakobsson säger att han har hämtat in nytt material sedan det första förhöret, bland annat från förhören med personer som arbetar i regeringskansliet.

– Vi har hämtat in uppgifter runt omkring, bland annat från arbetsplatsen. De har berättat olika saker och det kan ju vara intressant för den som är misstänkt att ta del av det som de har sagt. Om uppgifterna som har lämnats är korrekta eller inte.

Vad är det för uppgifter från regeringskansliet?

– Utbetalning av lön sköts ju av personer som arbetar i regeringskansliet.

Något nytt förhör med livvakten har ännu inte hållits, men det kommer att ske enligt Ing-Marie Hägglund.

Mona Sahlins advokat Claes Borgström vad med vid förhöret men vill inte uttala sig om vad som sades, mer än att hans klient nekar till brott.

Publisert:

LÄS VIDARE