Nya hårda asyllagen

LUF:s hårda asylkritik mot M: Oseriöst och populistiskt

Av: 

Jonathan Jeppsson

Joar Forssell.

SAMHÄLLE

I eftermiddag röstar riksdagen om den nya asyllagen, som gör familjeåterförening för flyktingar svårare.

LUF-toppen Joar Forssell riktar nu hård kritik mot Moderaterna, som han menar agerat populistiskt och oseriöst när partiet drivit på förslaget.

– Det är väldigt ansvarslöst av Moderaterna, om man nu vill vara ett parti som vill leda Sverige, säger Joar Forssell.

Lagen som riksdagen röstar om i eftermiddag innebär att Sverige hamnar på EU:s miniminivå när det gäller asylsökandes rättigheter.

Bland annat ska möjligheten till familjeåterförening begränsas.

Joar Forssell, ordförandekandidat i Liberala ungdomsförbundet, är skarpt kritisk till hur Moderaterna drivit på förslaget, som han kallar för "skrämmande". Han menar också att M bryter migrationsöverenskommelsen.

”Ansvarslöst av M”

– För Liberalernas del så var det ju viktigt att man inte ska splittra barnfamiljerna. Det är väldigt ansvarslöst av Moderaterna – om man vill vara ett parti som vill leda Sverige, så bör man inte frångå överenskommelser på det sättet. Framför allt inte i en fråga där andra allianspartier har väldigt svårt att gå mycket längre.

Forssell uppmanar Moderaterna att bilda allians med S eller SD i stället, om de vill stoppa invandringen.

– Det är de två partier som drivit på hårdast. Det är de som lägger fram hårdast förslag begränsa migrationen. När Moderaterna vet att vi inte kommer att gå med på att splittra barnfamiljerna, så blir det oseriöst och populistiskt att lägga fram förslag som begränsar migrationen så mycket som Moderaterna vill göra.

– M skärper sin migrationspolitik med varje utspel de gör. Där måste vi sätta ner foten.

Kabinettsfråga

Joar Forssell, som är valberedningens kandidat till att ta över ordförandepossten i LUF i sommar, menar att Liberalerna i dagens omröstning inte kommer att rösta för att barnfamiljer splittras.

– Vi kommer inte att rösta för att splittra barnfamiljerna. Det bör vi stå fast vi och det bör vara en kabinettsfråga när det gäller att bilda alliansregering 2014.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och skönhet - handla allt inför sommaren hos MEDS här.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Nya hårda flyktinglagen – det här handlar det om

ÄMNEN I ARTIKELN

Nya hårda asyllagen

Moderaterna

Luf, Liberala ungdomsförbundet