Här festar M-ledaren på Bindefelds fest

Här syns moderatledaren Ulf Kristersson på Micael Bindefelds bjudresa.

Festen hölls hemlig för media och innehöll uppträdanden med magdans, limbo och svärdshow.

KD-ledaren Ebba Busch Thor sittdansar och klappar händer till musiken.

Moderatledaren Ulf Kristersson anslöt till Micael Bindefelds exklusiva bjudresa i Tel Aviv i går, torsdag. Han åkte tillsammans med sin hustru och stannar till söndag.

På kvällen bjöds han på fest i Abu Ghaush tillsammans med de övriga festdeltagarna. Evenemanget hölls hemligt för media, men flera kändisar tog bilder och filmer som lagts ut i sociala medier.

På deckarförfattaren Camilla Läckbergs Instagram-konto syns moderatledaren sitta vid ett bord och titta på ett sällskap i peruker som framförde en tolkning av Serge Gainsbourgs låt ”Je t’aime”.

Vid ett annat bord syns Ebba Busch Thor. KD-ledaren sittdansar och klappar händerna till musiken.

Festen innehöll sång, dans och gick enligt Bindefeld i arabiskt tema.

”Mediedramaturgi”

I en annan film från kvällen syns de tidigare moderatledarna Fredrik Reinfeldt och Ulf Adelsohn, samt tidigare S-ledaren Mona Sahlin.

Även Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni är med på resan.

När Aftonbladets utsända träffade henne var hon oförstående till kritiken att politiker och riksdagsledamöter låter sig bjudas på ett så påkostat arrangemang.

– Mediedramaturgi! Micael och jag är vänner och jag tackade ja till att delta på festen redan innan jag blev partiledare. Jag tackar inte nej för att jag blir partiledare. Mina vänner är mina vänner oavsett. Jag har ingenting att säga om det.

Bindefeld uppger i en intervju i Expressen att han betalar för alla 142 deltagarnas resa och uppehälle. Bara hotellrummen kostar minst 5 000 kronor natten.

PODD: Lena Mellin om budgeten

I nyhetspodden Aftonbladet Daily pratar vi med Aftonbladets Lena Mellin om höstbudgeten.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE