Löfven: Inte jag som ska uttala förtroende

1 av 3
SAMHÄLLE

Statsminister Stefan Löfven är kritisk till SSU-toppen Philip Botströms taxiresa för 8 000 kr från Sälen till Stockholm.

Men han vill inte uttala sig om om hans förtroende för Botström är påverkat.

– SSU är en självständig organisation, de är vuxna nog att hantera detta själva. Det är inte jag som ska uttala förtroende för Philip Botström, säger Stefan Löfven

SSU:s ordförande Philip Botström tog taxi från Sälen till Stockholm för att komma hem från konferensen Folk och försvar.
Notan för taxiresan slutade på 7 900 kronor.

Botström skulle hinna i tid till Socialdemokraternas verkställande utskott morgonen efter – men uteblev från mötet.
– Skälet till att jag inte deltog var att jag under en tid har mått väldigt dåligt och brottats med stress- och utmattningssymtom, vilket gör att jag ibland inte kommer ur sängen, säger Botström, som tänker sitta kvar och lovar att själv betala för resan.

Statsminister Stefan Löfven kommenterade i dag Botströms taxiresa, efter partiledardebatten i riksdagen.

Han menar att det var fel att ta en så dyr taxiresa och tycker det är bra att Philip Botström betalar för resan ur egen ficka.

– Först konstaterar jag att han har sagt själv att det var fel, och jag delar den uppfattningen. Det är uppenbart att han hade kunnat göra det på ett annat sätt.

Är det rimligt att betala 8 000 kronor för att ta sig hem från Sälen?

– Resan hade nog kunnat planeras på ett annat sätt, den slutsatsen har Philip Botström själv dragit och det tycker jag är rätt.

Löfven betonade flera gånger att SSU är en självständig organisation och att det inte är hans roll att uttala förtroende för Botström.

– Socialdemokratiska Arbetarepartiet är en organisation, SSU är en organisation, de är vuxna nog att hantera sådana här frågor. Det är inte jag som ska uttala förtroende Philip Botström, säger Stefan Löfven.