Alice Teodorescu Måwe

Teodorescu går till Moderaterna

Av: 

Olof Svensson

Pär Karlsson

SAMHÄLLE

Alice Teodorescu lämnar sitt jobb som politisk redaktör på Göteborgs-Posten.

I stället ska hon hjälpa Moderaterna med partiets arbete framåt.

I dag presenterades hon som huvudsekreterare för Moderaternas nya idéprogram.

På fredag samlas Moderaterna för Sverigemöte i Karlstad. Det är ett sargat parti som samlas. Efter att man förlorade kampen om regeringsmakten och såg Alliansen splittras har man haft ett sjunkande stöd i opinionen.

I det läget försöker man nu tänka nytt. I dag presenterade M-ledaren Ulf Kristersson den arbetsgrupp som ska leda arbetet med ett nytt idéprogram, som ska arbeta med partiets politik och utmaningar på lång sikt.

– Målet är att återföra idéer till centrum för samhällsdebatten. Det är väldigt mycket hårda tweetar som dominerar svensk debatt och för lite långsiktiga idéer. Vi vill bli partiet som samlar människor som tycker om borgerliga idéer i bred bemärkelse men också vill blicka framåt, säger Kristersson.

Huvudsekreterare i arbetet med idéprogrammet blir Alice Teodorescu, som lämnar sitt uppdrag som politisk redaktör på Göteborgsposten – för att hjälpa Moderaterna.

”Behov av reformer”

Teodorescu har varit redaktör för GP:s ledarsidor sedan 2015. Innan dess var hon bland annat kolumnist på Aftonbladet.

– Jag vill ta mig an det här uppdraget eftersom Moderaterna och borgerligheten i Sverige befinner sig i ett läge där behovet av reformer idémässigt är väldigt stort. Efter att Alliansen föll i samband med den nya regeringsbildningen så har det här behovet blivit ännu större, att hitta och definiera vad som är M:s roll, säger hon.

Vila frågor blir viktigast för er att titta på framöver?

– Det handlar väldigt mycket om den splittring som finns i Sverige, både åsiktsmässigt men också splittringen mellan människor.

– Det spelar alldeles för stor roll vilket bostadsområde du kommer i från, vilken skola du gått i och varifrån du kommer. Det borde inte spela någon roll. Jag vill ha ett Sverige som premierar och möjliggör klassresor. Då måste man komma åt den segregation som finns i botten och som omöjliggör det i dag.

Arbetsgruppens ordförande blir Christofer Fjellner, i dag EU-parlamentariker. Gruppens arbete ska vara klart 2021.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kickstarta hösten hos MEDS – fina kampanjer på allt du behöver här!

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Samhälle

/

Alice Teodorescu Måwe

LÄS VIDARE

Allt du behöver veta om EU-valet

ÄMNEN I ARTIKELN

Alice Teodorescu Måwe

Politik

Moderaterna

AB Voice