”Hon kan åka hem till bananlandet”

1 av 2
SAMHÄLLE

Kvinnan sa ifrån när hennes mörkhyade vän inte blev insläppt på nattklubben.

Då hängdes hon ut med namn och bild med texten ”Hon kan åka hem till bananlandet”.

Och hon är inte ensam – över 50 besökare har hängts ut på vakternas hemliga Facebooksida.

Facebookgruppen som har 24 medlemmar har använts för att registrera bar- och nattklubbsbesökare som vakterna ogillar. Besökarna publiceras med bild och ibland med fullständigt namn. Informationen har delats mellan vakter som arbetar på tre nattklubbar i Malmö.

Några av bilderna har vakterna tagit från besökarnas egna Facebooksidor medan andra har blivit fotograferade på nattklubbarna. En del personer har fått sitt körkort publicerat på sidan.

”Är gängduglig”

En kvinna i 25-årsåldern sa ifrån när hennes mörkhyade vän inte blev insläppt på klubben. Då hämnades vakterna genom att hänga ut henne med namn och bild på Facebooksidan. Bilden publicerades med en grov rasistisk kommentar: ”XX.....säger att vi är rasister på klubben....hon kan åka hem till bananlandet då.”

Aftonbladet har varit i kontakt med kvinnan som hängdes ut. Hon känner ett obehag och vill inte kommentera vakternas agerande.

En annan kvinna hängs ut med kommentaren ”Om man kisar så är hon gängduglig”. En manlig besökare hängs ut med bild och kommentaren ”kackerlacka”.

Borde fira med tårta

Sex män som har förekommit i en brottsutredning, men friats från misstankarna, läggs ut med namn och personnummer. De här männen ska kollegorna inte släppa in tycker en av vakterna.

Flera kommentarer handlar om att asylsökanden inte har på nattklubben att göra. En vakt skriver att: ”Vem fan vill ha in skiten på sin nattklubb”.

 PLUS:  Den svenska rasismen