Stefan Löfven ställer in Ullared – oenighet i Bryssel

Publicerad:
Uppdaterad:

SAMHÄLLE

ULLARED. Stefan Löfvens sommarturné i Ullared och på Skrea camping i Falkenberg ställs in.

Förklaringen är oenighet mellan EU-topparna i Bryssel – som gör att statsministern blir kvar i Belgien.

Det är frågan om vem som ska bli EU-kommissionens nya ordförande som har skapat stor oenighet mellan regeringscheferna i Europa. Mötet mellan de politiska topparna kunde inte komma till någon lösning och därför har mötet skjutits fram till i morgon klockan 11.

– Mötet har hållit på hela natten och till nyligen, men blev pausat för att senare återupptas. Det innebär att det vi hade tänkt att göra här i Ullared i dag har blivit inställt, säger Odd Guteland, presschef i regeringskansliet.

Stefan Löfven ställer in i Ullared på grund av oenighet i Bryssel.
Foto: PONTUS ORRE
Stefan Löfven ställer in i Ullared på grund av oenighet i Bryssel.

Kan tas upp i morgon

Det innebär att hela Stefan Löfvens program för i dag, ett besök på Gekås i Ullared och vid Skrea camping i Falkenberg, ställs in. Det är oklart hur fortsättningen blir, men enligt presschefen arbetar man efter att inleda sommarturnén i morgon, men antagligen inte förrän på eftermiddagen.

Polen vägrar

Enligt uppgifter till Aftonbladet beror konflikten i Bryssel på att östländerna, framför allt Polen och Ungern, samt Italien går emot tanken om att utse Frans Timmermans, socialdemokrat från Nederländerna, till ny ordförande för EU-kommissionen. Nu förhandlar EU-ledarna om man kan lösa knutarna genom ett större pussel där fler poster vägs in.

Publicerad: