Isabella Lövin

Skrev på klimatlag – med känga till Trump

Av: 

Viktor Adolfsson

SAMHÄLLE

Vice statsminister Isabella Lövin fick äran att underteckna lagrådsremissen av Sveriges nya klimatlag, som regeringen presenterade på torsdagen.

Hon gjorde det omgiven av kvinnor – som en känga till en viss president. Nu uppmärksammas bilden internationellt.

Efter att ha undertecknat lagrådsremissen om Sveriges nya klimatlag på torsdagen passade vice statsminister Isabella Lövin (MP) på att ta en bild tillsammans med sina kvinnliga medarbetare i regeringskansliet.

Bilden där hon signerar lagförslaget lade hon på fredagsmorgonen ut på sin Facebooksida där den redan fått stor spridning.

Omskriven hos amerikanska medier

Även om Lövin inte skrivit det rakt ut tolkar de flesta bilden som en känga till den amerikanske presidenten Donald Trump, som nyligen signerade en exekutiv order om stopp för stöd till abortkliniker – omgiven av män. President Trump är också känd för sin skepsis kring klimatförändringarna.

Underbar bild! Hoppas ni skickat den till mannen på andra sidan havet...”, skriver en av de som kommenterat bilden på Lövins Facebooksida.

Under fredagen har flera internationella medier uppmärksammat bilden. Såväl Washington Post som Buzzfeed har skrivit om den i USA och tolkar det som att den svenska regeringen ”trollar” Donald Trump.

”Viktigaste reformen i vår tid”

Det var på torsdagen som statsminister Stefan Löfven (S) tillsammans med Lövin presenterade en ny klimatlag och ett nytt klimatpolitiskt ramverk.

Det fastslår bland annat att Sverige år 2045 inte ska ha några nettoutsläpp av växthusgaser. Utsläppen från inrikes transporter ska minska med minst 70 procent senast år 2030, flyget undantaget.

Bakom överenskommelsen står alla partier utom SD.

– Den här reformen är den viktigaste som vår tids politiker kommer att genomföra i Sverige. Det här är för våra barn och våra barnbarn, sa Stefan Löfven (S) på presskonferensen.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på böcker: Fynda semesterns bästa läsning till kampanjpris här!

Shop

Publisert:

LÄS VIDARE

Löfven om Trumps klimatlinje: Kommer påverka hela världen

ÄMNEN I ARTIKELN

Isabella Lövin

Donald Trump

Sverige

Klimatförändringar