Spelet om regeringsmakten

Annie Lööfs besked: Utesluter inte att ingå i Löfven-regering

C-ledaren höll pressträff efter Jan Björklunds uttalande

Av: 

Olof Svensson

SAMHÄLLE

Annie Lööf uppmanar Ulf Kristersson att dra tillbaka sitt förslag.

C-ledaren tänker inte stödja M-ledaren om han går fram på egen hand - däremot utesluter hon inte att sätta sig i en S-ledd regering.

– Om det innebär en samlingsregering med flera partier från Alliansen.

Annie Lööf säger att Ulf Kristerssons nya förslag redan har fallit. Detta eftersom att Sverigedemokraterna gjort klart att de tänker rösta ner en M-regering som inte förhandlar med dem.

– Det finns fortfarande en möjlighet för Moderaterna att dra tillbaka sitt förslag, det har jag meddelat Ulf Kristersson nu på förmiddagen, säger Annie Lööf.

Annie Lööf säger att C noga har analyserat Moderaternas förslag. Hon säger att C helst önskar att förslaget inte hade lagts fram.

– En alliansregering består inte bara av ett, två eller tre partier. En alliansregering består av fyra partier. En alliansregering som består av färre partier är en annan regering.

Om Kristersson väljer att gå fram utan de övriga Allianspartierna tänker C rösta nej.

– Vi kommer rösta nej till en Moderat enpartiregering.

Annie Lööf står fast vid sin inställning att Alliansen måste hålla ihop och hitta samarbetspartier över blockgränsen. Hon vill däremot inte säga vilket av Jan Björlunds alternativ som hon förespårkar mest.

– Vi vill hålla ihop Alliansen. Ett nej till en liten moderatledd minoritetsregering är inte ett ja till Stefan Löfven, säger hon.

Samtidigt utesluter Annie Lööf inte att sätta sig i en S-ledd regering med Stefan Löfven.

Centerledaren utesluter inte att sätta sig i en Stefan Löfven-ledd regering. Förutsättningen är att de övriga Allianspartierna är med.

– Jag kommer inte bryta mig loss från Alliansen för att sätta mig i en S-regering. Däremot kan en bred samlingsleddregering vara ett alternativ.

OBS! Den här artikeln har tidigare innehållit ett liveflöde som inte längre stöds av vår nuvarande sajt. Övrig text i artikeln kan fortfarande innehålla syftningar till det flödet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Minska risken för smittspridning under vintersäsongen; munskydd, hudvård och vitaminer hos MEDS

Meds

Publisert:

LÄS VIDARE

Efter utspelen från C och L: Ebba Busch Thor håller presskonferens

ÄMNEN I ARTIKELN

Spelet om regeringsmakten

Annie Lööf

Jan Björklund

Ulf Kristersson

Alliansen

Centerpartiet

Valet 2018