M-profil ska lämna Bryssel

Christofer Fjellner (M).
Christofer Fjellner (M).

Flera moderata veteraner kommer att lämna EU-parlamentet efter valet nästa år.

Nu berättar Christofer Fjellner att han inte ställer upp för omval.

– Jag har meddelat mitt parti att det är dags för andra krafter att ta över efter mig, skriver han i ett pressmeddelande.

Just nu pågår processerna i partierna med att ta fram toppkandidater inför EU-valet i maj nästa år. Det står redan nu klart att det kommer ske stora förändringar bland de moderata företrädarna.

I förra veckan meddelade Gunnar Hökmark att han inte kandiderar för omval. Nu står det klart att inte heller Christofer Fjellner kommer att kandidera.

”Varit en ynnest”

Fjellner, som representerat Moderaterna i Bryssel sedan 2004, ger beskedet i ett pressmeddelande.

– Jag har meddelat mitt parti att det är dags för andra krafter att ta över efter mig. 15 år är en lång tid och jag behöver nya utmaningar. Men det är med blandade känslor eftersom behovet av EU i Sverige och ett starkt Sverige i EU är större än på länge, skriver han.

Han skriver också:

– Det har varit en ynnest att representera Moderaterna och Sverige i Europaparlamentet. Jag tror mig vara en av få konsekventa röster i den här församlingen som är för såväl frihandel och en kostnadseffektiv miljöpolitik som motståndare till politisk klåfingrighet.

EU-valet 2014 blev en katastrof för M, då partiet backade med över fem procentenheter och tappade en representant i Bryssel.

Senare i dag, klockan 13.00, ska partiets nomineringskommitté presentera sina förslag till vilka toppkandidater man ska föreslå inför valet i maj 2019

Publisert: