Hälften av M-väljarna tror att partiet skulle gå bättre utan Kinberg Batra

SAMHÄLLE

48 procent av Moderaternas väljare tror att det skulle gå bättre för partiet utan Anna Kinberg Batra som partiledare, enligt en ny SvD/Sifo-mätning.

Hälften tror alltså att partiet skulle klara sig bättre inför valet 2018 med en annan partiledare.

Foto: Andreas Bardell / AFTONBLADET / 2916
Anna Kinberg Batra, partiledare M.

Moderaterna visar tunga siffror just nu. I morgon samlas landets moderater i Karlstad för kommundagar. I de senaste opinionsmätningarna har Moderaterna tappat i stöd.

Nu visar en ny mätning från Svenska Dagbladet och Sifo att 48 procent av M-väljarna tror att partiet skulle klara sig bättre utan Anna Kinberg Batra som partiledare.

Frågan om Moderaterna skulle klara valet 2018 bättre med en annan partiledare har ställts till 1000 slumpmässig utvalda svenska väljare, skriver SvD.

Av de moderata väljarna svarar hela 48 procent, alltså varannan, att ”ja, M skulle göra ett bättre val 2018.” Ytterligare 16 procent är osäkra medan 36 procent tror inte att en ny partiledare skulle påverka valresultatet.

Rasar i opinionen

Enligt Svenska Dagbladet betyder det att M-väljarna stödjer sin partiledare med än väljarna i allmänhet, där Kinberg Batra har 49 procents stöd.

I samband med senaste mätningen 16 mars från Aftonbladet/Inizio fick Moderaterna endast 17,6 procent av väljarnas stöd.

– Vi är inte nöjda med utvecklingen och vi moderater behöver öka vårt stöd. Sverige ska vara ett land som håller ihop. Det behövs fler poliser, fler enkla jobb och kortare vårdköer. Missnöjet med regeringen är stort och det vilar på M och Alliansen att visa att vi är det bästa alternativet för att få till en politisk förändring, sa partiets partisekreterare Tomas Tobé till Aftonbladet då.

ARTIKELN HANDLAR OM