Hon vill ta över Grön ungdom

avAnette Holmqvist

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2
Hanna Lidström

Hanna Lidström, 21, vill ta över som språkrör för Grön ungdom.

Men hon räknar med att få gå en tuff match för att lyckas.

– Jag tycker att klimatet är den absolut viktigaste politiska frågan, säger hon.

Nuvarande språkrören Lorentz Tovatt och Magda Rasmusson har meddelat att de tackar för sig vid Grön ungdoms riksmöte i februari.

Nu är det upp till andra att ta över ledningen för Miljöpartiets ungdomsförbund.

Rättvisa och makt

Först ut att öppet lansera sin kampanj blir Hanna Lidström. Hon jobbar med kommunpolitik i Haninge, är ledamot av Grön ungdoms styrelse och engagerad i samorganisationen Push-Sverige, som samlar unga som är engagerade i hållbarhetsfrågor. Hon deltog nyligen på klimattoppmötet i Paris och rapporterade tillbaka till sina kamrater i en blogg.

– Jag tycker att klimatet är den absolut viktigaste politiska frågan. Det är viktigt att man ser att det är en fråga som handlar om rättvisa och makt. Därför är det viktigt att det också finns en tydlig vänster- och fördelningspolitik för att lösa de frågorna, säger hon.

Övertygad feminist

Hanna Lidström är dock också övertygad feminist och har ofta skrivit om dessa saker, bland annat på vänstersajten Politism.

– Men migrationsfrågorna ligger mig också väldigt varmt om hjärtat. Jag var till exempel nyligen nere på Lesbos och volontärade.

I Grön ungdom är det fritt fram för den som vill att kampanja till de två språkrörsposterna. Hanna Lidström räknar därför med att få gå en tuff match för att lyckas.

Därmed kanske hon kan få nytta av sina erfarenheter från fotbollsplanen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM