KD: Fortsatt förtroende för Caroline Szyber

Aftonbladet kunde under torsdagen avslöja att KD-toppen Caroline Szyber låtit riksdagen stå för hennes familjs hotellkostnader vid resor till Rom och Venedig.

Men KD:s partiledning har efter krismöte under förmiddagen kommit fram till att man fortfarande har förtroende för Szyber.

– Hon har uppbenbart gjort fel, men omedelbart insett sitt misstag och rättat till det. Vi har fortsatt förtroende för Caroline, säger valledaren Peter Kullgren till TT.

Aftonbladet har under flera dagar granskat hur riksdagsledamöter hanterar sina reseräkningar och kvitton.

I tisdags kunde vi avslöja hur M-toppen Michael Svensson begärt ersättning för bilresor han skulle ha gjort i Sverige – samtidigt som han var i Thailand och på Kanarieöarna.

Under tisdagskvällen lämnade Michael Svensson sitt uppdrag som riksdagsledamot och sedan dess har åklagare inlett en förundersökning kring hans reseräkningar.

KD-ledamot fick lämna

I går kunde vi berätta hur KD-ledamoten Penilla Gunther använt hyrbil för privata resor till släkt och vänner – och låtit riksdagen betala.

Partiledaren Ebba Busch Thor såg ”mycket allvarligt” på Gunthers agerande. Under gårdagen kom beskedet att Penilla Gunther får lämna sitt uppdrag.

Även KD-toppen Caroline Szyber har flera gånger brutit mot riksdagens regler. 

Vid resor till bland annat Venedig och Rom har hon låtit skattebetalarna stå för privata semesterkostnader för hennes familj.

”Har agerat uppriktigt”

Under morgonen har KD-ledningen suttit i krismöte – men kommit fram till att partiet fortfarande har förtroende för Szyber.

– Hon har uppbenbart gjort fel, men omedelbart insett sitt misstag och rättat till det. Vi har fortsatt förtroende för Caroline Szyber och det hänger ihop med hur uppriktigt hon har agerat efter att det här uppdagades, säger valledaren Peter Kullgren. 

Enligt vad Aftonbladet erfar är avslöjandet om Szyber jobbigt för KD. Till skillnad från Penilla Gunther, som man gärna blev av med, anses Szyber som viktig för partiet.

Publisert:

LÄS VIDARE