SSU Stockholm: Regeringens politik är rasistisk

Kravet på Löfven från egna ungdomsförbundet: Bedriv S-politik - eller avgå

SAMHÄLLE

Regeringen bedriver en rasistisk politik – om den inte ändras bör S-regeringen avgå.

Det är kravet som SSU Stockholm nu ställer på Löfven.

"Regeringens senaste migrationspolitiska förslag är i praktiken rasistisk politik", skriver ungdomsförbundets avdelning på sin Facebook-sida.

Efter beslutet om bland annat hårdare gränskontroller, har framför allt Miljöpartiets partiledare fått utstå hård intern kritik från sitt parti.

Nu höjs också starkt kritiska röster ifrån Socialdemokraternas ungdomsförbund, med krav på att regeringen avgår om inte politiken ändras.

"Bör avgå"

"Regeringen är vald att föra socialdemokratisk politik. Tänker de inte göra detta bör de avgå", skriver SSU Stockholm på sin Facebooksida, och fortsätter:

"Vi kommer att lägga all vår kraft på att mobilisera mot och riva upp det nuvarande förslaget. Vi kommer aldrig att acceptera borgerlig eller rasistisk politik, och kommer att göra motstånd mot all politik som ställer arbetare mot varandra – oavsett vem som driver den."

Maria-Elsa Salvo är vice ordförande i SSU Stockholm. Hon menar att flera SSU-distrikt uttryckt sig liknande och att Stockholmsdistriktet inte är ensamma i sina åsikter.

– Vi är kritiska till de tillfälliga uppehållstillstånden, till gränskontrollerna och är oroliga för vad det här innebär i praktiken.

Kompromissar

SSU Stockholms skriver att de är djupt oroade över att utvecklingen i Socialdemokraterna följer i de nordiska systerpartiernas fotspår och därmed kompromissar med de grundläggande socialdemokratiska idealen. Nu kräver man att flyktingpolitiken ändras.

Vad händer annars, ni skriver att regeringen bör avgå?

– Vi vill helst inte att regeringen avgår. Men vi kommer att kämpa för att riva upp det här beslutet, vi vill inte ha den här uppgörelsen, säger Maria-Elsa Salvo.