Hörde knackningar från källaren

Alfred var hyresgäst i "skräckens hus"

Foto: Getty images
Bakom de sjaskiga gardinerna bodde Josef och Rosemarie Fritzl tillsammans med ett adoptivbarn och två fosterbarn.
NYHETER

I tolv år bodde Alfred Dubanovsky, 42, i familjens Fritzls hus. Under honom genomlevde Elisabeth Fritzl och hennes barn helvetet på jorden.

Ibland kunde Dubanovsky höra mystiska knackningar.

– Jag önskar vid gud att jag kunde vrida tillbaka klockan.

Foto: Polisen i Österrike
Josef Fritzl I 24 år ska Josef Fritzl ha hållit sin dotter Elisabeth fången i källaren. Under tiden har hon fött sju barn – sex av dem lever fortfarande.

Alfred Dubanovsky tyckte att Josef Fritzl betedde sig konstigt. Om nätterna fraktade Fritzl ner mat till källaren, med hjälp av en skottkärra.

– Varningstecknen fanns där men var omöjliga att tolka, säger Dubanovsky till tidningen Daily Mail.

Höra hyresgäster

Under de 24 år då Josef Fritzl höll sin dotter fången i källaren och avlade barn med henne, så måste i runda tal ett hundra personer ha bott kortare eller längre tid som hyresgäster i husets lägenheter, säger polisens utredare Franz Polzer.

– Nu vill vi förhöra var och en av dem. Kanske någon av dem lade märke till något utöver det vanliga, eller såg något som inte verkade särskilt viktigt då men kan ha betydelse för den här utredningen, sa Polzer på en presskonferens på onsdagen.

Det är högst troligt att Alfred Dubanovsky blir en av dem. I tolv år hyrde han en lägenhet i Fritzls hus. Han flyttade ut i fjol men arbetade fortfarande i närheten av huset, där familjen hölls fången.

Ångra

Vid ett flertal tillfällen hörde Alfred Dubanovsky mystiska ljud.

– Jag hörde knackningar från källaren som inte gick att förklara. Vem kunde tro att något så fasansfullt pågick rakt under mina fötter?, säger han till The Sun

Hyresgästen gjorde aldrig något försök att undersöka var ljuden kom ifrån.

– Jag kommer att få ångra att jag inte agerade för resten av mitt liv, säger Alfred Dubanovsky till Daily Mail.

ARTIKELN HANDLAR OM