”Fritzl var fruktad av flickorna”

Besökte regelbundet bordell i Linz

NYHETER

Josef Fritzl var en regelbunden bordellgäst i Linz, enligt den österrikiska nättidningen oe24. En tidigare kypare, som jobbat på den väletablerade bordellen Villa Ostende i 6 år, minns honom som en svårt pervers man.

– Han kom ganska ofta till oss. Vid första anblicken fanns ingenting konstigt med mannen. Han var korrekt klädd och hövlig.

– Så fort en flicka satte sig bredvid honom och ville gå till ett rum, förändrades han. Redan i baren var det inget tvivel, för Fritzl handlade det om dominans och inte om nöje, berättar kyparen.

På bordellen jobbar 15 flickor i åldern 18-25 år som kom från forna öststater. I anslutning till lokalen finns en bar där kunderna kunda köpa en flaska mousserande vin för 1000 kronor. På flera bildskärmar visades porriflmer samtidigt som flickorna gick omkring i lokalen och satte sig bredvid männen som kom in.

”Fanns ingen snålare”

Kyparen berättar:

– Det fanns äldre kunder än Josef Fritzl, till exempel en som var 88 år. Men jag har aldrig upplevt en snålare kund än Fritzl, säger han enligt oe24.

Josef Fritzl blev snabbt beryktad bland flickorna:

– Han var fruktad av flickorna när det gäller sex. Ingen av dem ville gärna gå med honom till rummet. Två av dem har till och med sagt nej och skippat affären, säger kyparen.

Trots det återkom Fritzl till bordellen Villa Ostende eftersom flickorna byttes ut var tionde vecka.

”Tre procent lite udda”

– 95 procent av gästerna är helt normala. Ytterligare tre procent är lite udda. Fritzl hör till de återstående två procenten som är svårt perversa – och som säkerligen är psykiskt sjuka, säger kyparen.

Vidare berättar han att om Josef Fritzl dominerande beteende gentemot flickorna:

– När han hade fattat tycke för en flicka och beställt mousserande vin åt henne, blev han efter en kort stund väldigt mästrande. Han kunde säga "sitt rakt", "prata inte strunt" och sådana saker. Det är ovanligt för man går ju dit för nöjes skull. När han gick till rummet var han pervers.

– Det kunde handla om smärta. Eller till exempel att en flicka fick låtsas att vara död.

Kyparen brukade prata med flickorna och två ska ha sagt "aldrig mer med honom" och syftat på Josef Fritzl.

– Det händer extremt sällan att någon säger så, menar han.

ARTIKELN HANDLAR OM