Fritzls släkt knäckt

Svärsonen: ”Det är en obeskrivbar prövning”

1 av 2
Rosemarie Fritzl, 68.
NYHETER

I takt med att Josef Fritzls fruktansvärda hemlighet kommit i dagen och de hemska detaljerna sjunkit in har hans släktingar knäckts mer och mer.

– Det är en obeskrivbar prövning, säger Josef Fritzls svärson Horst Herlbauer, 46, till The Mirror.

Herlbauer är gift med Elisabeth Fritzls äldsta syster Rosemarie, 47, och i en exklusiv intervju berättar han nu hur han och hans fru hanterar situationen att vara släkt med Europas just nu mest hatade man. Hans fru har varit tvungen att fly hemmet i Traun sedan Josef Fritzl avslöjades.

– Det är omöjligt att bekriva den mentala tortyr och ångest som hon går igenom. Det är overkligt. Hela familjen kommer att behöva tid för att komma över det här, säger han till The Mirror.

”Ifrågasatte det aldrig”

Han gifte sig med Rosemarie för 25 år sedan men berättar att de ofta varit och hälsat på hemma hos Josef Fritzl.

– Vi misstänkte aldrig någonting. Vi svalde historien att Elisabeth hade rymt hemifrån för att leva med en sekt. Alla trodde på det. Vi ifrågasatte det aldrig, inte ens när Elisabeths barn dök upp för att bo med morföräldrarna.

”Arbetade hårt”

Herlbauer berättar att Josef tycktes vara en normal pappa och familjefar.

– Han arbetade alltid hårt på jobbet eller i huset och det verkade aldrig vara några problem hemma. Det är så svårt att fatta.

Alla är dock inte lika förvånade.

Enligt österrikiska oe24.at har uppgifter framkommit om att Josef Fritzl tvingade sin fru Rosemarie att följa med på swingersklubb. Han lär ha varit oerhört auktoritär och behandlat henne som "en hund".

Bland annat tvingade han henne att se på då han hade sex med en yngre kvinna.