Källarfamiljens första hälsning

1 av 3 | Foto: EPA Scanpix
NYHETER

”Vi, hela familjen, vill tacka alla för intresset för vårt öde. Er medkänsla hjälper oss mycket att ta oss igenom den här svåra tiden vi har haft och visar också att det – trots allt – finns goda och ärliga människor. Vi hoppas att tiden ska komma när vi kan återgå till att leva ett normalt liv.”

Den hälsningen skickade i dag Elisabeth Fritzl och hennes barn till invånarna i Amstetten.

På ett stort plakat i ett skyltfönster på stora torget har Elisabeth och barnen ritat bilder av sina händer och skrivit små hälsningar till allmänheten. I en hand har Elisabeth själv skrivit: ”Min önskan: Att min dotter Kerstin ska bli frisk. Mina barns kärlek”. I två andra händer står skrivet: ”Att vår familj skyddas, människor med medkänsla och förståelse” och ”hälsa, att alla ska bli bra, kärlek, lycka!”.

Saknar Kerstin

Det är första gången som barnen och Elisabeth vänder sig direkt till allmänheten med ett budskap. De uppskattar livet i frihet.

”Jag saknar min syster. Jag är glad över min frihet och min familj och jag gillar solen, den friska luften och naturen”, har ett av barnen skrivit. Ett annat meddelande lyder: ”Jag önskar frihet, styrka och sol”.

Terapiarbete

Plakatet, där det också fanns teckningar av en regnbåge, leende ansikte och hjärtan, gjorde familjen som en del av den psykiatriska terapi som de genomgår.