Elisabeth Fritzl talar ut i teve

Tidningsuppgifter: Intervjun sänds om en vecka – ”på samma sätt som Natascha Kampusch”

NYHETER

Elisabeth Fritzl har gjort upp med den österrikiska tv-kanalen ORF om en exklusiv intervju.

Enligt tidningen Österreich kommer den att sändas senast den 26:e maj, alltså om en dryg vecka.

Elisabeth kommer enligt avtalet att intervjuas ensam, utan barnen.

Elisabeth Fritzl vill bli intervjuad på samma villkor som Natascha Kampusch blev, det vill säga hon vill ha kontroll över hur, när och vem det är som gör intervjun. Enligt Österreich ska samma intervjuare som intervjuade Kampusch vara aktuell, nämligen ORF:s Christoph Feurstein. Efter intervjun med Kampusch fick han mycket beröm för sin empatiska intervjustil.

Sänds på primetime

Målet är att sända intervjun senast på måndag den 26 maj, på primetime klockan 20.15, enligt Österreich. Om inte förr så kommer världen att stå stilla då.

Precis som i fallet med Natascha Kampusch betalar ORF inga pengar för intervjun. Däremot kommer intäkterna när intervjun säljs vidare till andra medier att gå till familjen. Experter som Österreich talat med tror att familjen Fritzl kommer att tjäna mångmiljonbelopp på intervjun.

Gränslöst intresse

Intervjun med Natascha Kampusch såldes för 290 euro – cirka 2 600 kronor – per minut till 120 länder. Och intresset för familjen Fritzl vet inga gränser. 170 tv-stationer rapporterade direkt från Amstetten dagarna efter avslöjandet. Därtill fanns mängder med andra medier – bland andra aftonbladet.se – på plats och rapporterade direkt. Tittare och läsare världen över har slukat allt som skrivits och sänts.

De senaste dagarna har det också kommit fler och fler rapporter om paparrazis som har belägrat sjukhuset i Amstetten-Mauer där familjen bor. Fotogafer har hängt i trädtoppar, fasadklättrat upp på en balkong och grävt ner sig i parken i hopp om att få en första exklusiv bild av familjen.

En förhoppning med Elisabeth Fritzls framträdande är att trycket på den övriga familjen i sådana fall skulle kunna lätta något.

ARTIKELN HANDLAR OM