Källarbarnen får nya namn

Familjen ska skyddas mot nyfikna

Foto: Foto: ALL OVER PRESS ACTION PRESS
svårt glömma helvetet Läkare och myndigheter oroas över om Elisabeth Fritzl och hennes barn kommer att kunna leva ett normalt liv. För att skydda dem från nyfikna har Amstettens stadsfullmäktige tagit fram dokument för att familjemedlemmarna ska kunna byta namn.
NYHETER

Källarbarnen och deras mamma i Österrike förbereds för sitt nya liv i frihet.

Med nya hemliga identiteter ska de skyddas från nyfikna.

Elisabeth Fritzl och hennes sex överlevande barn vågar i dag inte gå ut från psykkliniken i Amstetten.

Fotografer och reportrar från i huvudsak England har vid flera tillfällen försökt ta sig in på kliniken.

En fotograf avslöjades för en tid sedan nedgrävd i gräsmattan under ett kamouflagenät, en annan har med våld försökt tränga sig in på sjukhuset.

Erbjudanden om intervjuer

Familjen har erbjudits miljontals kronor för att berätta historien om hur Elisabeth Fritzl i 24 år hölls fången och våldtogs av sin far Josef. Och hur hon födde sju barn varav ett dog, tre var fångna med henne och tre var fria med fadern Josef.

Läkare och myndighetspersoner är nu djupt oroade för hur familjen ska klara sig utanför kliniken. Och om de någonsin kan leva ett normalt liv.

– De har fått många erbjudanden om intervjuer men deras beslut att inte gå ut i offentligheten är definitivt, sa deras advokat Christoph Herbst enligt Telegraph.

”De behöver vila”

– Läkarna som behandlar familjen säger att de behöver vila och återhämta sig och fortsätta med sin terapi snarare än att bli exponerade offentligt, sa han.

Nu förbereder Amstettens stadsfullmäktige alla nödvändiga papper för att familjens ska få nya, hemliga identiteter. Allt som saknas är deras underskrifter.

Det är fortfarande oklart när familjen skrivs ut från sjukhuset och när barnen kan börja i skolan.

Läkarna tror att det kan ta väldigt lång tid.