Fritzls dotter har fått lämna sjukhuset

Kerstin har väckts ur sin koma

NYHETER

Kerstin, den äldsta av källarbarnen i Österrike, har väckts ur sin koma och flyttats från det sjukhus i Amstetten där hon vårdats i en och en halv månad.

En presskonferens om Kerstin Fritzls hälsotillstånd skulle hållas på onsdagen, uppgav en talesman för sjukhuset.

Det var när Kerstin i livshotande tillstånd den 19 april fördes till sjukhuset som det chockerande incestfallet med den inspärrade familjen i källaren i Österrike uppdagades. Kerstin är den 42-åriga mamman Elisabeths äldsta barn med sin egen far, den häktade Josef Fritzl. Innan Kerstin fördes till sjukhus hade hon tillbringat hela sitt liv i den källare där mamman under 24 års fångenskap fött sju av faderns barn.

Kerstin led av en svår infektion när Elisabeth i april lyckades övertala fadern att ta henne till läkare. Hon har legat i koma och fått livsuppehållande behandling. Men de senaste veckorna har den medicinering som hållit henne tungt nedsövd gradvis minskats.

Klaus Schwertner, talesman för sjukhuset i Amstetten, sade på tisdagen att Kerstin väckts ur sin medicinska koma och lämnat sjukhuset "för några dagar sedan", men att hon fortfarande behöver medicinsk vård och terapi.

Det cirkulerade obekräftade rykten om att Kerstin flyttats till den psykiatriska klinik där mamman och hennes två källarsyskon vistas.

TT