Elisabeth Fritzls egna ord om övergreppen

”Om jag inte ställde upp på samlag skulle barnen få lida”

1 av 3 | Foto: Foto: ALL OVER PRESS
Elisabeth Fritzl har tagit romantiska promenader med en man.
NYHETER

För första gången hörs nu Elisabeth Fritzls egna ord om tiden i fångenskap. I förhör utförda av en österrikisk domare berättar hon om Josef Fritzls skräckvälde.

– Han var mycket brutal mot mig. Om jag inte ställde upp på samlag skulle barnen få lida, säger hon enligt den brittiska tidningen Telegraph.

Inlåst i en källare i Österrikiska Amstetten i 24 år tvingades Elisabeth Fritzl att föda sju barn som hon fått tillsammans med sin egen pappa, 73-årige Josef Fritzl.

Den brittiska tidningen Telegraph har nu fått ta del av domaren Andrea Humers förhör med Elisabeth Fritzl.

Hon berättar ingående om Josef Fritzls skräckvälde och hur hon utsattes för över 3 000 våldtäkter.

Fick aldrig se solen

Tre av barnen fick leva ovan jord medan de tre andra tvingades växa upp utan att någonsin ha sett solen. Det sjunde barnet överlevde inte födelsen.

Enligt Andrea Humer ska Elisabeth berättat att fadern regelbundet tvingade henne och barnen att vara tysta när han var i källaren. Om de sa något ska Josef Fritzl ha straffat dem.

– De tilläts inte utveckla sina egna personligheter. Han gillade inte när de svarade på tilltal. I början när de var små var det inte ett så stort problem. Men när de blev äldre och började utveckla personligheter började det, säger Elisabeth Fritzl.

I förhöret berättar Elisabeth Fritzl att barnen var livrädda för pappan.

Hotade överge dem i källaren

– Han sa ofta att vi inte hade en chans där nere i källaren, där allt hände. Han sa att han skulle stänga dörren om oss för att se hur länge vi skulle överleva.

Elisabeth Fritzl berättar att hon på olika sätt försökte vara till lags mot Josef Fritzl så att han inte skulle skada barnen.

– Han kommunicerade med grova förolämpningar. Barnen brukade rygga tillbaka när han gjorde det. Han kunde skrika: "Håll käften och försvinn". Vi visste att han skulle sparka oss eller vara elak mot oss.

73-årige, Josef Fritzl misstänks för olaga frihetsberövade, över 3 000 våldtäkter samt vållande till annans död.

Rättegången väntas inledas innan årsskiftet.